Іван Ступак розповів про поточну мотивацію Росії / колаж УНІАН, фото wikipedia.org, кадр з відео

Росія не почне мирні перемовини поки не витіснить українські війська з Курської області. Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив військовий експерт, співробітник СБУ (2004-2015) Іван Ступак.

"Мирні перемовини вони не почнуть до тих пір, поки не витіснять українські війська з Курської області, бо інакше руйнується теза №1 – врахування "поточних реалій". Тому поки що гальмується взагалі початок будь-яких мирних перемовин", - зазначив Ступак.

Водночас, він вважає, що РФ загалом готова до переговорів, але очікує ситуації, в якій зможе диктувати свої умови завершення війни.

Відео дня

"Особисто я бачу, що вони готові до переговорів. Але їм потрібні певні позиції, з яких будуть диктувати умови. Вони хочуть, щоб їхні умови були зверху. Що в першу чергу? Всі території, які росіяни захопили станом на зараз, повинні, за задумом росіян, залишитися за ними. І навіть теоретично не повинні вестися перемовини з точки зору "вийдіть з Херсонської області" або "звільніть Запорізьку АЕС". Їм це не подобається і не потрібно", -  сказав Ступак.

Операція в Курській області

Як повідомляв УНІАН, операція українських військ в Курській області РФ триває з початку серпня. За цей час під контроль Сил оборони перейшло вже понад 1000 квадратних кілометрів території противника. 

Видання Business Insider стверджує, що Україна готується до тривалих боїв в Курській області, щоб "знекровити" противника. 

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко каже, що контрольована Збройними силами України територія РФ може розширитись до 2 тисяч квадратних кілометрів.

Зокрема 25 серпня президент України Володимир Зеленський в інтервʼю представникам засобів масової інформації сказав, що Курська операція є частиною великої військово-дипломатичної операції, і все, що робить Україна, робиться лише для того, аби примусити Росію бути готовою до справедливого миру.

Вас також можуть зацікавити новини: