Вбиваючи "гарматне м'ясо", Україна не переможе. Потрібно нищити російську зброю, кажуть експерти / фото Міноборони

Якими б вражаючими не були російські втрати у війні, Україна не зможе перемогти без систематичних ударів по російському тилу. Таку думку у спільній статті на сторінках видання The Hill висловили полковник армії США у відставці Джонатан Світ та воєнно-політичний оглядач Марк Тот.

Попри те, що Росія вже втратила вбитими та пораненими понад 600 тисяч своїх солдатів, Володимир Путін не демонструє жодних ознак готовності припинити це. У вересні він підписав указ про збільшення російської армії ще на 180 тисяч солдатів, яких кинуть в "українську м’ясорубку".

Розглядаючи події останніх тижнів, аналітики відзначають дві речі: з одного боку - збереження американської заборони на удари західною зброєю вглиб РФ, а з другого боку – більш ніж успішні удари українських дронів по великих складах боєприпасів в російському тилу.

Відео дня

"Україна не може виграти цю війну без можливості перешкодити російським силам та їхньому обладнанню до того, як вони прибудуть на поле бою в Україні, і порушити російську військову машину здалеку за допомогою балістичних ракет і плануючих бомб", – наголошують Джонатан Світ і Марк Тот.

На їхню думку, хоча Сили оборони вбивають або ранять по 1000 російських солдатів щодня, це не впливає на війну, тому що Росія "просто перезавантажується наступного дня". Саме тому, за словами аналітиків, Україна повинна бути в змозі зупинити потік зброї, що йде на фронт. І тут потрібна далекобійна високоточна зброя.

"Війну просто неможливо стримати в межах України. Українські військові не можуть захистити свій шлях до перемоги. У Зеленського є дієвий, виграшний план перевести боротьбу в Росію, але для цього потрібен американський хребет", – кажуть Світ і Тот, натякаючи на відсутність хребта у чинної адміністрації США.

Україна просуває "План перемоги": останні новини

Як писав УНІАН, сьогодні президент Володимир Зеленський матиме останній шанс переконати американського колегу Джо Байдена у необхідності підтримати український "план перемоги". Вони проведуть переговори у Білому Домі, на яких усе і вирішиться.

Раніше стало відомо, що "план перемоги" в загальних рисах передбачає надання Україні західних гарантій безпеки, як при вступі в НАТО, надання Україні "специфічного" сучасного озброєння та фінансової допомоги.

Вас також можуть зацікавити новини: