Ексрадник Пентагону вважає, що Україна все ще може повернути ініціативу на фронті / Колаж УНІАН, фото - Dolivermore/Twitter, Генштаб ЗСУ

Україна може програти війну з Росією вже у 2025 році, якщо вона залишиться на нинішній стратегічній траєкторії. Про це заявив ексрадник заступника міністра оборони США Даг Лівермор у своїй колонці для CEPA.

Лівермор поділився, що активні наступи Росії в кількох регіонах виснажили обороноздатність України. Він зазначив, що план Перемоги президента Володимира Зеленського поки не досяг своєї головної мети через слабку підтримку Заходу.

Партнерам України варто надати країні необмежений доступ до найсучаснішої зброї, вважає ексрадник Пентагону. Він підкреслив, що союзники Росії, включно з КНДР, діють рішучіше.

Відео дня

Українському уряду слід переглянути свій підхід до війни, щоб уникнути поразки, додав Лівермор. Він назвав п'ять пунктів, які, на його думку, допоможуть перемогти РФ:

  • зниження мінімального призовного віку до 21 або 22 років, а також співпраця з європейськими імміграційними та правоохоронними органами для поширення призову на українських біженців за кордоном;
  • зняття обмежень на використання західного озброєння, включно з ударами по військових об'єктах на території РФ;
  • розширення підготовки українських військових і надання розвідданих у реальному часі західними партнерами;
  • посилення санкцій та економічного тиску на РФ;
  • зміцнення східного флангу НАТО.

Війна в Україні вже зараз могла перейти в критичну фазу, що викликає занепокоєння в ексрадника Пентагону. Він сказав, що підтримка Росії іноземними військами в поєднанні з нерішучістю Заходу схилила чашу терезів на користь Кремля.

Лівермор закликав партнерів України вжити необхідних заходів, які дадуть змогу Києву повернути ініціативу на полі бою. Він підкреслив, що тільки так вдасться добитися стійкого миру.

Війна в Україні - останні новини

Раніше УНІАН повідомляв, що 26 жовтня Українські Сили оборони ліквідували близько 1440 росіян, а загальні втрати окупантів у війні наближаються до позначки в 690 000 осіб. Також ЗСУ знищили за добу 4 танки, 23 бойові броньовані машини та 39 артилерійських систем.

Крім того, аналітики проєкту DeepState поділилися, що росіяни окупували нове село на Донеччині. Ворог продовжує просуватися на Донеччині та посилювати тиск на ЗСУ на деяких ділянках фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: