За словами експертів, в Росії дуже багато заводів по виробництву спирту / скриншот

Проти ночі 22 жовтня БпЛА атакували три області РФ, уразивши, в тому числі спиртзаводи - фахівці пояснили, що такі підприємства виготовляють компоненти, які необхідні для виробництва для пального, що йде на потреби російської армії, зокрема - авіації.

Як повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО, лейтенант Андрій Коваленко, спиртзаводи використовуються для виготовлення не тільки спирту, але і палив для воєнних потреб і вибухових речовин.

"Українські БпЛА атакували 4 підприємства на території РФ: "Біохім" - переробка меляси та виробництво етилового спирту, Лужковський спиртзавод, Єфремовський спиртзавод, промислове підприємство Воронезької області. Це все - воєнні об'єкти, попри замаскованість під щось інше", - заявив фахівець.

Також ці атаки прокоментував в етері Київ24 директор безпекових програм Центру глобалістики Стратегія XXI Павло Лакійчук.

"Треба зрозуміти що спиртзаводи та взагалі біохім - це не тільки "путінка" (горілка – УНІАН), якою травиться російський народ. Це й спирти для оборонки - для оборонної промисловості, в тому числі в першу чергу, це аерокосмічна галузь, це авіація Росії", - пояснив експерт.

Він додав, що в Росії дуже багато заводів по виробництву спирту, та не кожен спиртзавод може виробляти технічні спирти для військових.

"Але, як то кажуть, крапля камінь точить. По крапельці, малими порізами теж будемо завдавати шкоди ворожій логістиці, тилу, забезпеченню... Це ж не тільки спирти, це удари по нафтобазах, мастильним матеріалам, боєприпасам", - сказав експерт.

Атака на заводи РФ 22 жовтня - що відомо

Нагадаємо, цієї ночі в місті Єфремов Тульської області РФ пролунала серія гучних вибухів. У мережі повідомили про атаку дронів на два об'єкти. Telegram-канали повідомили, що безпілотні літальні апарати впали в районі місцевої ТЕЦ.

Також йшлося, що під ударом опинився завод синтетичного каучуку. Єфремовський завод синтетичного каучуку виробляє високомолекулярний і низькомолекулярний поліізобутилен, поліізобутиленові згущувальні присадки, низькомолекулярний каучук і низькомолекулярний поліізопрен.

Вас також можуть зацікавити новини: