Експерт пояснив, що у РФ не вистачає резервів на всі напрямки / фото facebook.com/UALandForces

Наразі армія РФ має успіхи на фронті, але на думку керівника безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія XXI" Павла Лакійчука, це відбувається за рахунок перекидання сил та засобів між різними ділянками фронту, адже противник має обмежені стратегічні резерви.

Зокрема, в етері "Еспресо" він зазначив, що, коли перевага противника настільки величезна - в особовому складі, в техніці та вогневому впливі - то скільки б його не знищували, все одно він матиме успіх.

"Це пекло... Вони кидають все, щоб зламати нашу оборону", - наголосив Лакійчук.

Відео дня

Він підкреслив, що основна причина просування противника на фронті – саме значна перевага у чисельності особового складу та озброєння, зокрема керованих авіаційних бомб, на кожному з напрямків. Але саме тут випливає і важлива проблема противника - нестача стратегічних резервів.

За його словами, наприклад, перевагу в Селидовому росіяни мають через те, що призупинили наступ на Покровському напрямку, а звідти вони перекидають оперативні резерви на інші ділянки. 

"Тобто найбільш підготовлені зʼєднання переміщуються з одного напрямку на інший. Вони не мають достатньо резервів, щоб сконцентруватись на кількох напрямках. Тому фактично концентрують головні сили та засоби на одному з напрямків, через що мають просування, які відбуваються з величезними втратами… Це свідчить, що у Росії є нестача стратегічних резервів", - сказав Лакійчук.

Він додав, що загарбники зараз намагаються максимально реалізувати свій успіх на фронті і просунутись якомога далі.

"Зараз вони, поки мають успіх, намагаються максимально його реалізувати. Вони не шкодують для цього ані людей, ані техніки, ані боєприпасів", -  пояснив експерт.

Війна в Україні - думки експертів

Раніше Лакійчук зазначав, що заяви щодо наступу росіян на Запоріжжя може бути навмисною дезінформацією з боку РФ. Він не виключає, що це потрібно противнику, щоб відвернути ЗСУ від напрямків головних ударів.

Раніше DeepState відзначав, що російські загарбницькі війська підняли червоний прапор у центрі селища Богоявленка у Вугледарській міській громаді Донеччини. Також з'явилися кадри будівлі міської ради Селидового, на території якої вже перебувають загарбники.

Крім того, ворог окупував населений пункт Гірник на Курахівському напрямку, а також просунувся в Селидовому, Богоявленці, Новоукраїнці, біля Шахтарського та Новоолексіївки.

Вас також можуть зацікавити новини: