Снєгирьов пояснив, чому росіяни зосередилися на Селидовому, а не Покровську / колаж УНІАН, карта DeepState, скріншот

Російські окупаційні війська продовжують тиснути на Покровському напрямку. Як зазначив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов, коли говорять про цей напрямок, ідеться не лише про Покровськ на Донеччині, а й про Селидове та Мирноград.

В ефірі FREEДОМ експерт пояснив, що вони складають так звану Покровську агломерацію. Сам Покровськ є промисловим центром, а його промзона дає українським військовим можливість вести активну оборону. Через це росіяни зосередилися на атаках по флангах.

"Основні зусилля окупанта на даний момент – це спроби флангового охоплення вже безпосередньо самого Селидового. На жаль, є тактичні успіхи окупантів на цьому напрямку. Це просування в районі населеного пункту Вишневе, це фактично передмістя Селидового. Крім цього, повідомляється про те, що бої вже ведуться безпосередньо в міській забудові, але до лінії багатоповерхівок окупанти ще не дійшли", – зазначив Снєгирьов.

Відео дня

Також окупанти просунулися з боку залізничної лінії в напрямку від Цукуриного. Крім цього, фіксується рух ворога з населеного пункту Новогродівка.

Експерт каже, що росіяни хочуть узяти під контроль логістику Сил оборони України на цій ділянці.

"Йдеться про траси "Селидове – Покровськ" і "Покровськ – Карлівка – Донецьк" – основні локації Сил оборони України, якими здійснюють ротацію особового складу, вивезення поранених і підвезення боєкомплекту. В умовах осінньої негоди питання контролю над локаціями – це ключове питання подальшого характеру бойових дій у цьому районі", – констатував Снєгирьов.

Війна в Україні: ситуація на фронті

Російські диверсійно-розвідувальні групи заходять максимально глибоко в Торецьк (Донецька область). Вони скупчуються в будинках, які були покинуті цивільними українцями через війну, розповів офіцер 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України Богдан Равліковський.

Зі свого боку аналітик BILD Юліан Репке заявив, що росіяни прорвали оборону Часового Яру. У ЗСУ ці слова спростували.

Вас також можуть зацікавити новини: