Дикий заявив, що Путін впевнений у своїй перемозі / колаж УНІАН, фото скриншот, 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців

Наразі у різних виданнях з’являються інформаційні вкиди, аби схилити Україну до "м’якої капітуляції’. Про це військовий і політичний аналітик, ветеран АТО Євген Дикий сказав в інтерв’ю для "Новинарні". 

Зокрема, аналітик прокоментував публікації в іноземній пресі, що нібито хочуть схилити до замороження війни, але не вздовж лінії чинного фронту, а ледве не по Дніпру.   

"Це не нонсенс…. По Дніпру - це вкид для того, щоби після цього заморозка по нинішній лінії здалася нормальною і прийнятною", - наголосив Дикий.

Відео дня

Водночас, він переконаний, що у такого сценарію немає перспектив.

"Але чесно кажучи, не світить. Нас дійсно пробують до цього схилити. На заході така тенденція є, і до речі, до Курської операції ця тенденція переважала. Це теж до питання – треба нам було заходити на Курщину, чи ні? Зараз вона не переважає. Зараз вона знову з’явилась. Півтора місяця її взагалі не було. Але, до Курської операції це була взагалі домінуюча тенденція, нас майже вже нагинали", - сказав Дикий.

При цьому, він відзначив, що є один нюанс, через який навіть не варто витрачати час на подібне обговорення. 

"Вони можуть десять разів нагинати нас. Вони можуть в якийсь момент нагнути нас. Тільки вони Путіна не нагнули. У цій конструкції не вистачає Путіна. От хто їм сказав, що Путін збирається заморожувати конфлікт по якомусь компромісному варіанту? З чого вони це взяли?", - заявив Дикий.

Аналітик вважає, що російський диктатор Володимир Путін нещодавно продемонстрував своє ставлення тим, що відмовився говорити з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Дикий пояснює, що у росіян чітко змінюється позиція в залежності від того, чи є вони сильними, або слабкими в цей момент. 

"Тоді Путін відчував свою слабкість. Тоді Путін відчував, що може бути погано. Їм дуже потрібна була пауза. Саме пауза, не більше того… Ніхто ніколи не збирався з нами йти на якийсь тривалий і навіть дуже компромісний мир. Але, Путіну була потрібна пауза для заморозки для того, щоби накопичити ресурси, і щоби не сталося краху їхньої армії. Зараз він відчуває себе абсолютно по-іншому. Зараз він вважає, що крах спершу буде в нашій армії. Він бачить, що у нього ресурсів приблизно на рік. Але він вважає, що у нас їх максимум на півроку", - відзначив Дикий.   

У цьому зв’язку, аналітик сказав, що росіяни зараз себе відчувають на коні. Крім того, росіяни чекають, аби в США вибори президента виграв кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп. Як зазначив Дикий, Путін вважає, що вже дотискає Україну і що "нам лишилось не довго".

"І відповідно, у такій ситуації він на жодні компроміси не піде. В цій ситуації, єдині переговори, про які говорив би він, це а-ля Стамбульські угоди", - сказав Дикий і додав, що йдеться про вимогу визнання окупованих територій російськими, про демілітаризацію і роззброєння армії України, про гарантію не вступу в НАТО і в Євросоюз. 

Дикий наголосив, що на такі умови Україна не готова погодитись. Водночас, на його думку, на Заході говорять про багато м’якіші варіанти капітуляції України. При цьому, аналітик вважає, що просто початок переговорів про вступ до НАТО – це буде другий Будапештський договір.

"Вони розпочнуть з нами переговори, а після цього якийсь один Орбан заблокує цей вступ, бо в НАТО усі рішення ухвалюються консенсусом – вони розвернуть руками і скажуть: що ми можемо зробити, у нас такий статут", - наголосив Дикий.

Він сподівається, що Україна вже пройшла той час, коли велася на такі "дешеві розведення".

"Заморозка" війни в Україні

Як повідомляв УНІАН, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 каналу сказав, що "замороження війни, за якого окуповані території України залишаться під контролем Росії, стане для України "м'якою капітуляцією".

За такого сценарію, Москва вважатиме себе переможницею у війні, а в самому Кремлі не відбудеться змін.

Водночас командир 13-ї бригади Нацгвардії "Хартія" полковник Ігор Оболєнський вважає, що для України "заморозка" війни була б стратегічним виграшем.

"Скільки тому Путлеру років – 72? Добре, 10 років почекаємо і поготуємося", - зазначив він..

Вас також можуть зацікавити новини: