Командування РФ перекинуло на Харківщину сили з інших напрямків / фото 10-й армійський корпус

Силам оборони не потрібно повністю видавлювати російські війська з Харківської області, оскільки це стратегічно невигідно. Таку несподівану заяву зробив військовий експерт Олександр Коваленко, пояснивши причини.

Він акцентує увагу на тому, що через наступ окупантів на Харківську область чисельність російських військ біля кордону різко зросла. При цьому, для посилення угруповання і продовження боїв на Харківщині російське командування перекинуло в Бєлгородську область підрозділи з Краматорського напрямку, Кураховського напрямку, і зі складу ГВ "Дніпро", послабивши свої сили на цих ділянках.

"Харківщина витягує у РОВ ресурс і сковує його в цій локації. Відкривши дві нові ділянки фронту, Росія не може їх кинути через твердолобу впертість незграбного генералітету, але і домогтися там успіху теж не може. Фактично, Харківщина висмоктує у РВВ 25 тисяч зайвого ресурсу, який потрібно регулярно оновлювати і підживлювати", - пояснює Коваленко.

Відео дня

Він прогнозує, що до кінця літа Сили оборони вийдуть на лінію Глибоке-Лук'янці з повним контролем цих сіл і зосередженням на добиванні росіян у Красному-Мороховець-Олійниковому. А також виб'ють росіян із Вовчанська, відтіснивши від міста на 1-2 км, так само як у районі Бугруватки, проведуть рейди в Гатище-Огурцове. Але збережуть присутність окупантів в області настільки, щоб вони не мали можливості зменшити угруповання в Бєлгородській області.

"Якщо росіян зараз повністю вибити з Харківської області, то вони, залишивши в Бєлгороді стандартний набір тіл 15-20 тисяч, зосередять ресурс, що вивільнився, на одному або декількох напрямках", - зазначає експерт.

Ситуація в Харківській області - новини

За словами командира батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" Окремої штурмової бригади 92-ї імені Івана Сірка Юрія Федоренка, росіяни на Харківському напрямку потребують відновлення, тому шукатимуть, звідки перекинути сили.

Днями речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин розповів, що РФ може перекинути нові підрозділи на Харківський напрямок. За його словами, елітна російська 83-тя окрема десантно-штурмова бригада зазнала значних втрат у районі Вовчанська Харківської області і деякий час не зможе вести активні бойові дії.

Вас також можуть зацікавити новини: