Спецпризначенець розповів, чи залишились "совкові" командири на фронті/ Колаж УНІАН, фото pixabay.com, фото Андрія Вергуленка / УП

На важку ситуацію на фронті значно впливає погана взаємодія на деяких ділянках між бригадами та "совкові" командири, яким важливіші зірочки на погонах, ніж перемога. Про це розповів в інтерв’ю "Українській правді" спецпризначенець Андрій Вергуленко з позивним "Бунтар".

"Навесні 2024-го ми стояли біля Роботиного. Були ситуації, що офіцери з суміжних бригад не могли налагодити взаємодію між собою. Хтось не хотів нормально попросити допомоги в розвідці, а інші не збирались допомагати тим, хто на них "бикував"", - розповів він.

Також боєць розповів про випадки, коли в Роботиному командири, які відповідали за оборону ділянки доволі довгий час, не знали, працює їхній РЕБ чи ні, чим заважали літати своїм же дронам.

Відео дня

"Або ж наказували своїм пілотам уразити якийсь підвал, а вже в процесі польоту починали дізнаватись – є там наші бійці чи нема", - додав Вергуленко.

Він зазначив, що не можна назвати це масовим явищем, але такі ситуації трапляються.

"Адже подекуди у військових підрозділах "совкові" командири, яким важливіше отримати зірочки на погони, ніж перемогти. І ніхто про це не говорить, бо бояться, що їх пошлють на "задачу 200", тобто в один кінець", - пояснив він.

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти зосередили усі зусилля на Донеччині, куди підтягнуто усі резерви і по техніці й по особовому складу. За словами військового Кирила Сазонова, найважчою наразі є ситуація в районі Вугледара

А як повідомляв військовослужбовець 77-ї бригади ЗСУ Віктор Петрович, головна логістична дорога на Харківщині - траса Борова - Куп'янськ-Вузловий- Куп’янськ вже фактично перебуває під вогневим контролем росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: