Експерт вважає, що Путін не буде зупинятися на якійсь межі / Колаж УНІАН, фото Коваленко, фото 93 ОМБр Холодний Яр

Головна мета російського диктатора Володимира Путіна незмінна - захопити всю територію України, і навряд чи він планує обмежитись лише кількома областями. Тому жодні перемовини про припинення війни не зупинять загарбників. 

Про це військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко сказав в ефірі марафону "Єдині новини", коментуючи заяву видання Bild про те, що нібито росіяни до 2026 року хочуть захопити Харків, Дніпро і Запоріжжя, а потім будуть готові зупинити війну.

"З одного боку, це відповідає дійсності, а з іншого - ні. Тому що мета Путіна - це захоплення всієї України. Він не буде зупинятися на якійсь межі", - сказав експерт.

Відео дня

Він розглядає матеріал Bild як достовірний на 50% стосовно того, що у голові Путіна, але у російського диктатора все ж набагато більш масштабні плани.

Зокрема, нагадав експерт, росіяни внесли у власну конституцію тимчасово окуповані Луганську, Донецьку, Запорізьку, Херсонську області і Автономну республіку Крим - як "російські".

"Наприклад, Херсонська область в матеріалі Bild представлена як лівобережна частина. А що стосовно правобережної частини? Вона також є у планах російських окупантів. А що стосовно Миколаївської, Одеської області? Про Одесу взагалі постійно російські окупанти говорять. І для росіян це важливий напрямок виходу до Придністров'я і безпосереднього заходження на територію самої Молдови", - сказав Коваленко.

Водночас він вважає, що план захоплення Лівобережжя у всановлені строки – "взагалі нереалістичний".

Крім того, на його переконання, заморозка активної фази бойових дій чи мирні перемовини можуть відбуватися виключно для того, щоб Росія за цей час накопичила ресурс і згодом відновила наступ.

"Рік, півтора, два роки - це дозволить їм накопичити ресурс і розпочати нову, більш інтенсивну хвилю наступу і війни", - наголосив Коваленко.

Війна в Україні - плани Путіна

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2023 року військовий аналітик BILD Юліан Рьопке з посиланням на дані джерел в розвідці стверджував, що Росія має намір продовжувати військові дії в Україні до 2026 року, і за цей час планує захопити більшу частину Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, в тому числі, їх обласні центри.

Як писало WP, Росія може дозволити собі вести війну проти України ще протягом кількох років. Цьому сприяють високі доходи від продажу нафти і неефективність західних санкцій.

Вас також можуть зацікавити новини: