Дикий оцінив загрозу для Дніпра і Запоріжжя після окупації Вугледара / скріншот

Після окупації Вугледара Донецької області теоретично росіяни могли б розвивати наступ у напрямку Дніпра і Запоріжжя. Однак у ворога немає сил для подібних дій, вважає ветеран АТО, екс-командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий.

"Вугледар довелося залишити. Це абсолютно не катастрофа, не обвал фронту, але прямо скажемо – це не дуже приємно. Розвивати наступ далі за Вугледар на тому напрямку у них особливих перспектив немає. Далі в абстрактній теорії можна йти мало не на Запоріжжя і Дніпро. У реальній практиці за Вугледаром відкриваються досить великі оперативні простори, які їм пройти буде вкрай складно", – розповів він в етері телеканалу Freedom.

Дикий підкреслив, що зараз у ворога немає таких сил, щоб одним ривком виходити на Запоріжжя і Дніпро. Він нагадав, що на просування на 20 кілометрів на Покровському напрямку в росіян пішло приблизно півроку.

Відео дня

"Такий зараз темп наступу в цій війні. Далі на тому напрямку в них дуже мало перспектив щось розвивати. Відповідно, вони повернуться на Покровськ. Швидше за все, для них проміжна мета на найближчий час – це Торецьк", – резюмував Євген Дикий.

Війна в Україні: це варто знати

Російські війська найближчим часом почнуть наступати на місто Курахове в Донецькій області "в лоб", використовуючи велику кількість техніки. Такою думкою поділився військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. За його словами, окупанти планують тиснути на цей населений пункт як з півдня, так і зі сходу.

Тим часом точаться важкі бої в Торецьку Донецької області. Ситуація дуже динамічна. До того ж, окупанти намагаються штурмувати позиції ЗСУ в районі Часового Яру, Нью-Йорка та на Сіверському напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: