Українські фахівці постійно шукають технічні рішення для протидії російській РЕБ, зазначив боєць / колаж УНІАН, фото 3 бригади, Павла Гвозденка

Російська армія має добре розвинені засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), однак, українські фахівці активно адаптуються до таких викликів на полі бою. Про це в інтерв'ю УНІАН розповів заступник командира окремого загону безпілотних систем спеціального призначення "Тайфун" Павло Гвозденко.

За його словами, наявність розвинених російських систем РЕБ відчувається на різних напрямках:

"Десь це більш інтенсивно, десь менше, але це точно порушує роботу наших дронів, не дає змоги ефективно працювати. Часто навіть неможливо злетіти через таку "стіну" РЕБ".

Водночас, як зазначив Гвозденко, українські фахівці постійно шукають технічні рішення, що дають змогу ефективно виконувати завдання.

Відео дня

"Одночасно зростає і рівень наших РЕБ. У цьому напрямку ведуться інтенсивні розробки", - додав воїн.

Боєць упевнений, що такі російські об'єкти, як нафтобази й летовища, залишатимуться вразливими з огляду на розвиток українських дронів-камікадзе та високоточного озброєння:

"Знаю, що деякі наші безпілотники спокійно долають відстань понад тисячу кілометрів, для них це не проблема. А через супутникові знімки ми бачимо, що такі удари досить ефективні".

Можливості російської РЕБ - що повідомлялося раніше

Нагадаємо, командир екіпажу БПЛА "Кара небесна" 4 бригади оперативного призначення "Рубіж" Андрій Отченаш заявляв, що росіяни понад 40 років розвивали свої системи радіоелектронної боротьби, і їхній рівень наразі надзвичайно високий.

Раніше в Росії заявили, що змогли створити роботизовану мобільну платформу, яка несе на собі систему РЕБ і може, наприклад, слідувати за піхотною групою в атаці та прикривати її від дронів-камікадзе.

Вас також можуть зацікавити новини: