Військовослужбовець Ігор Шолтис розповів про бої на Курщині / колаж УНІАН, фото facebook.com/UALandForces, кадр з відео

Російська армія насправді чинила спротив під час наступу ЗСУ в Курській області, а не просто розбіглася. Однак цивільне населення не виявляло жодного бажання до активного спротиву. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів військовослужбовець батальйону "Нахтіґаль" Ігор Шолтис.

За його словами, участь у цій операції для українських бійців стала "квінтесенцією помсти", адже тепер бойові дії велися вже на території агресора. 

"Ми до недавнього часу взагалі не думали, що таке можливо з точки зору політичного і дипломатичного стримування. А тут таке – хоп, і ти крокуєш по цій землі. Це дуже позитивні емоції і це підняло бойовий дух дуже багатьох бійців", – каже боєць.

Відео дня

Разом з тим, як і будь-яка військова операція, наступ в Курській області теж коштував життів деяким українським бійцям.

"Відповідно, якщо хтось десь там медійно повідомляє про те, що вороги не чинили спротив, це неправда і пряме знецінення внеску сил оборони під час провадження цієї операції", – розповів Шолтис. 

Зовсім інша історія із цивільним населенням Курської області. Якщо цивільні українці у 2022 році кидали коктейлі Молотова у російські колони і робили завали на дорогах, то росіяни у 2024 були пасивними.

"Цивільне російське населення, загалом російське населення по природі своїй не здатне на спротив. (...) Вони по своїй натурі кріпаки – їм подобається наявність якогось царя, який має вирішувати їхні проблеми. І відповідно, у них перше питання, яке постає: "Е, защіті, Путін, ґдє войска?" – розповідає боєць.

Бої в Курській області: останні новини

Як писав УНІАН, опубліковано нові кадри здачі в полон ЗСУ російських військових у Курській області РФ. Зазначається, що окрема механізована "Степова бригада" взяла в полон 13 росіян, 4 з них були з серйозними пораненнями.

Також ми розповідали, що в українських сил оборони в Курській області з'явилася нова стратегія – швидко переміщатися і брати російські війська в оточення.

Вас також можуть зацікавити новини: