Російська армія втратила дуже зручний інструмент зв'язку, вважають фахівці / фото REUTERS

Внаслідок блокування платформи Discord в Росії російську армію фактично було відкинуто на кілька років назад у технологіях зв’язку. Про це заявив співзасновник громадської організації "Аеророзвідка" Ярослав Гончар в ефірі КИЇВ24.

"Те, що це відбулося – прекрасно. На користь [Україні]. Те, що нашому ворогу доведеться, як-то кажуть, по стелі побігати – нехай побігають. Бо вони правильно зметикували – без цього сервісу вони відкинуті на кілька років назад. Нехай шукають, чим вони тепер замінять", – заявив експерт. 

Гончар висловив переконання, що росіяни неодмінно знайдуть заміну "Діскорду". Але є велика вірогідність, що із замінником може статися та сама історія.

Відео дня

Заборона сервісу Discord в Росії

Як писав УНІАН, днями Роскомандзор заблокувала роботу соціальної платформи Discord на підконтрольній РФ території, пояснюючи свої дії тим, що через цей сервіс терористи буцімто можуть вербувати росіян. Не відомо, чи створило це якісь проблеми терористам, але російським окупантам в Україні точно стало гірше. 

На фронті Discord використовується обома арміями для голосового і відеозв’язку, а також, наприклад, для трансляції картинки з дронів-розвідників в режимі онлайн. Коли Роскомнадзор раптово заблокував роботу сервісу, багато російських підрозділів були застигнуті цим зненацька. Російські "воєнкори" вже здійняли галас у Телеграмі щодо цього і пропонують виписати чиновникам Роскомнадзору ордени героїв України.

Вас також можуть зацікавити новини: