Водночас військові закликають українців не боятися та іти в армію / колаж УНІАН, фото Генштаб ЗСУ, Новинарня

Заходити на відбиті позиції у ворога завжди важко, адже росіяни не забирають тіл своїх військових навіть, коли це можливо і це сталось не в "сірій зоні", розповіли військові 95 десантно-штурмової бригади Андрій з позивним "Арні" та Віталій на псевдо "Голуб" в інтерв'ю Новинарня

"Окупанти часто не забирають своїх загиблих. Навіть коли є така можливість, коли ті полягли не в "сірій зоні". Тож часто з дронів видно, як російських мерців по шматках розносять собаки. Через це заходити на відбиті у ворога позиції нестерпно через сморід і хмари мух. Одні тіла вже чорні, інші – жовті, ми їх жартома називаємо "сімпсонами", але це вже зимою, бо тоді вони не чорніють, не встигають", - поділились військові. 

Водночас військовослужбовці згадали загальний підйом та консолідацію сил на початку повномасштабного вторгнення. Вони нарікають, що є  багато людей, які служать з початку війни, і їх немає ким замінити. 

Відео дня

"Арні" з цього приводу вважає, що кожен хлопець чи чоловік, якому вручили повістку, повинен прийти в армію, а не ховатись чи тікати. 

"Розуміння має бути в голові, що ти захищаєш Батьківщину. Бо одні приходять у 18-19 років, у них також ще немає дітей, вони так само хочуть жити. Але воюють за всіх тих, хто в цей час у спортзалах качається", - наголосив "Арні". 

Водночас "Голуб" закликав приходити, воювати та не боятись, адже треба поважати себе та свою Батьківщину. 

Також "Арні" додав, що їм пощастило з колективом і з командуванням, адже їхній командир одразу повернувся з Польщі, коли почалася війна. 

"Командир відмінний. Правильний-правильний. Таких людей дуже мало. Якби було більше в армії таких патріотів, то нам би і служилося набагато ліпше", - кажуть бійці. 

Як відомо, обоє військових - оператори БпЛА, вони мобілізувалися одразу на початку вторгнення, хоча й були непризовного віку. Хлопці хотіли стати десантниками, але з першої спроби їм не вдалося. Зараз обоє віддано несуть службу і не хочуть демобілізуватися, навіть якщо буде законна можливість під час війни. 

"Мабуть, вже до перемоги тут", - наголосив "Арні". 

Ситуація на фронті - останні новини

Як раніше писав УНІАН, ЗСУ перехоплюють ініціативу на Харківському напрямку. За словами командира батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" Окремої штурмової бригади 92-ї імені Івана Сірка Юрія Федоренка, деокупувати Харківщину цілком можливо, для цього потрібен лише час і підтримка. 

Крім того, український моніторинговий проєкт DeepState повідомив, що ЗСУ відкинули окупантів під Лиманом, але ворог просунувся біля Виїмки та в Красногорівці. Бої тривають біля Сотницького Козачка. Там ситуація погіршилася через ротацію сил.

Вас також можуть зацікавити новини: