Військовий вважає, що війна триватиме ще довго / Колаж УНІАН, фото pixabay.com, скріншот

Війна триватиме ще довго, адже Росія ще має на неї ресурси, і для того, щоб вистояти, Україні потрібно вирішувати проблеми з мобілізацією. У протилежному випадку не виключено, що російські війська можуть захопити українську землю по лінії Дніпра. Таку думку висловив в інтерв’ю "Новинарні" командир 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗСУ полковник Олег Апостол.

"Я, як військовий, вірю, що війна надовго. Щоб повернути кордони 1991 року, щось має статися. Наприклад, впав метеорит і (знищив) усіх від Москви і до Уралу", - заявив він.

За словами військового, для того, щоб повернути всю окуповану територію України і вийти на кордони 1991 року, "треба покласти 3-5 мільйонів людей на полі бою". Водночас зараз ЗСУ складно одну позицію взяти і втримати, наголосив Апостол.

Відео дня

Він переконаний, що Україна цілком здатна мобілізувати три мільйони людей, потрібні лише жорсткіші заходи. Інакше, наголосив він, війну ми програємо:

"Я не вірю, що не можна зараз мобілізувати три мільйони людей. От просто не вірю! Ми дограємося до того, що нас виб’ють за Дніпро. І ми програємо війну. Для нашої держави треба жорсткіші заходи, трішки демократію потушити, виграти війну… а потім вже будувати демократію".

Апостол також зазначив, що взимку бойові дії мають скоротитися, і буде простіше.

"Зараз до 23:00 активні бойові дії тривати можуть, ти в напруженні постійному. А так 16:00 – і трішки можна розслабитися", - сподівається він.

Мобілізація в Україні - новини

Раніше радник керівника Офісу Президента України Сергій Лещенко заявив, що США тиснуть на Зеленського щодо зниження призовного віку в Україні.

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко заявляв, що питання про зниження мобілізаційного віку в Україні можуть розглянути у випадку, якщо не вистачатиме ресурсів для оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: