Метью Семсон розповів про участь у війні в Україні / колаж УНІАН, фото пресслужба АЗОВ, скріншот

Американський ветеран-доброволець, учасник війни в Іраку, Афганістані та Україні розповів про досвід, який він отримав під час російсько-української війни та пояснив, чому Росію потрібно перемогти саме зараз. Про це снайпер морської піхоти США, доброволець Міжнародного легіону, Метью Семсон, сказав в інтерв'ю, яке транслювали в етері телемарафону "Єдині новини".

"Україна точно того варта, щоб за неї боротися. Перемога тут буде значно більшою ніж просто перемога України. Це буде перемога для Європи. Для регіонів, які здаються віддаленими, як наприклад, Тайвань. Є такі країни, як Південна Корея, які дуже зацікавлені в тому, що тут (в Україні- УНІАН) відбувається. Тому що їхній сусід Північна Корея. А один з найбільших партнерів Північної Кореї – це Росія", - акцентував він.

На думку американського ветерана- добровольця, якщо Росія досягне успіху у бойових діях проти України, це безумовно може підштовхнути її до більшої підтримки Північної Кореї, що завдасть шкоди Південній Кореї. 

Відео дня

"А це може призвести до відновлення війни, яка технічно ще не завершилась. Сполучені Штати чітко заявили, що повністю підтримують Південну Корею і не хочуть, щоб на корейському півострові знову спалахнула війна. Тому, все що відбувається в Україні має значення і кожен акт підтримки, що надається тут має велике значення можливо для порятунку мільйонів життів у найближчому майбутньому", - підкреслив Семсон.

На війні в Україні Семсон провів 365 днів, з яких більшу частину часу був у складі Міжнародного легіону під командуванням української військової розвідки. 

"Якщо говорити про участь у бойових операціях, без перерв і без виїзду з країни на відпочинок, то на мою думку у мене більше бойових днів тут, ніж у будь-якого іншого громадянина США", - зазначив він.

Від початку, як і більшість західних експертів, американський ветеран думав, що Україна програє війну за кілька днів чи тижнів. Тому був дуже здивований, що українці змогли протистояти російській армії, яку до цього всі вважали другою найсильнішою у світі.

"Це дало мені багато інформації, що насправді Росія не є такою сильною, якщо їй здатна опиратися країна про яку я нічого раніше не знав", - додав Семсон.

Війна в Україні - роль КНДР

Як писав УНІАН, США "стурбовані" повідомленнями про північнокорейських солдатів, які воюють за Росію в Україні. Про це заявив представник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт. Він зазначив, участь північнокорейських військ в Україні, якщо це правда, означатиме значне посилення оборонних відносин між Північною Кореєю і Росією, "новий рівень відчаю для Росії".

Днями, президент України Володимир Зеленський повідомив, що Північна Корея фактично включилася у російську війну проти України. Він звинуватив Північну Корею в передачі особового складу в російські збройні сили, заявивши, що розвідувальні служби поінформували його про "реальну участь Північної Кореї у війні" в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: