Каволі зазначає, що Альянсу ще є над чим працювати в плані посилення оборони/ Колаж УНІАН, фото facebook.com/NATO, скріншот

Збройні сили всіх членів НАТО останнім часом значно підвищили свою бойову готовність на тлі можливої загрози військового вторгнення з боку Росії, проте в обороні Альянсу все ще залишаються суттєві прогалини. Про це заявив в інтерв'ю Der Spiegel головнокомандувач збройними силами США в Європі генерал Крістофер Каволі.

"За останні два роки ми зробили важливі кроки з модернізації нашого військового потенціалу для оборони. Сьогодні десятки тисяч військовослужбовців перебувають у стані готовності і можуть бути розгорнуті всього за кілька днів, якщо трапиться найгірше. Це великий прогрес, але на нас чекає ще багато роботи", - зазначив він.

Він наголосив, що за останній час оборона НАТО зазнала серйозних змін, оскільки лише кілька років тому Альянс займався невеликими місіями за межами своєї території, і більшість збройних сил "були у відпустці", і не були готові до бойових дій.

Відео дня

"Тепер ми перевернули все з ніг на голову. Ми серйозно готуємося до оборони. Скільки часу нам знадобиться, щоб бути готовими? Для такого командира, як я, війська ніколи не бувають достатньо готові, завжди хочеться більшого. Але ми наполегливо працюємо", - зазначив Каволі.

Що стосується найбільших прогалин в обороні, то, за словами Каволі, війна в Україні показала, наскільки важлива протиповітряна оборона.

"Зараз майже кожна країна у світі може створювати сучасні безпілотники і навіть крилаті ракети великої дальності. Ми повинні швидко реагувати на це", - зазначив він.

Загроза від Росії

Як зазначав Каволі, Росія зазнала в Україні досить великих втрат, але російські збройні сили вивчають, удосконалюють і впроваджують досвід війни, і наприкінці війни в Україні, на його думку, російська армія буде сильнішою, ніж сьогодні.

Він підкреслив, що ці сили будуть на кордоні Альянсу, і НАТО в результаті матиме суперника з реальними навичками, масовістю і чітким наміром. Тож країни-члени Альянсу мають бути готовими до протистояння та укріплювати свої збройні сили.

Вас також можуть зацікавити новини: