ЗСУ тримають оборону на фронті / фото пресслужба АЗОВ

Лінії оборони на фронті значна, однак попри високу інтенсивність бойових дій просування росіян було пригальмовано. Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зауважив, що тепер Україні потрібно зайнятись перебудовою підходів до оборони.

"Зараз питання до нашої влади полягає в перебудові підходів до нашої оборони, зокрема, до мобілізації та підготовки бригад відповідно до вимог управління на рівні бригад і вище. І все це лежить на нашій військово-політичній верхівці", - сказав він в етері телеканалу "Еспресо".

Експерт пояснив, що ЗСУ на фронті виконують свою роботу дуже добре. Враховуючи кількість знищених ворогів, можна побачити, що логіка війни на виснаження насправді не працює для РФ так, як очікували у Кремлі. Їхні втрати зростають. Однак Силам оборони України важливо мінімізувати власні втрати й максимально використати цю війну на виснаження для знищення противника.

Відео дня

"Відтермінування Рамштайну дійсно пов'язане з певними американськими політичними маніпуляціями всередині країни, але ситуація не є настільки критичною, щоб посипати голову попелом і говорити: "Ой, все пропало". Насправді лінія оборони тримається, і всі ці виклики поточного часу, сподіваюся, будуть вирішені з правильними для нас висновками", - підсумував Згурець.

Війна в Україні - останні новини

Наступний рік може стати роком контрнаступу ЗСУ і перемоги України, для цього є всі необхідні передумови. Однак щоб досягти цієї мети, потрібно вирішити лише одну проблемну ситуацію, яка забезпечила б Україні належні сили та резерви, заявив ветеран російсько-української війни Євген Дикий.

Як зазначав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, у 2025 році ЗСУ доведеться розв'язати три проблеми - це чисельна перевага російських військ, артилерія противника і КАБи.

Вас також можуть зацікавити новини: