Храпчинський заявив, що в Україні достатньо пілотів для керування F-16, які поставить Захід / колаж УНІАН, фото Zelenskiy Official, кадр з відео

В Україні є достатня кількість пілотів для того, щоб керувати тією кількістю винищувачів F-16, які передадуть західні партнери. Таку заяву зробив експерт з питань авіації, заступник директора української компанії виробників РЕБ Анатолій Храпчинський.

"Підготовка пілотів почалася ще в минулому році. Зрозуміло, що є певні політичні дебати, які уповільнюють процеси. Але тим не менш, підготовка пілотів розпочалася в минулому році, і ця підготовка відбувається на рівні як досвідчених пілотів, так і пілотів з нуля", – зазначив він в етері телеканалу "Київ24".

Він пояснив, що йдеться про курсантів, які проходять навчання, починаючи з теорії легкомоторних літаків, і далі переходять вже на реактивну тягу.

Відео дня

"Тобто ми кажемо про те, що насправді кількість пілотів під ту кількість літаків, які передбачається передати нашими західними партнерами, достатньо з урахуванням того, що на один літак потрібно не тільки два пілоти, а може й більше", – констатував Анатолій Храпчинський. 

F-16 для України: важливі новини

Як відомо, Україна вже має певну кількість винищувачів F-16 на озброєнні. Вони вже використовуються в українському небі.

Днями стало відомо, до кінця року наша країна отримає чергову партію літаків F-16 від Данії. Таку заяву зробив міністр оборони країни Трольс Лунд Пульсен. Скільки саме винищувачів отримає Україна, чиновник не розкрив. 

Зазначимо, що 12 вересня мініст оборони України Рустем Умєров сказав, що українські пілоти почали проходити підготовку на F-16 в Румунії.

Вас також можуть зацікавити новини: