Наразі шляхи пересування окупантів заміновано / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Звільнено від російських окупантів населений пункт Кругляківка Куп’янського району Харківської області. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Воїни підрозділу "Братство" у складі Спецпідрозділу Тимура ГУР МО України за підтримки 77-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ звільнили та зачистили від російських окупантів населений пункт Кругляківка Куп’янського району", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що операція із повернення контролю над важливим для оборони Куп’янська населеним пунктом тривала з 7 по 14 жовтня 2024 року.

В ГУР зазначають, що ворог намагався контратакувати, однак зазнав поразки - штурм окупантів розвідники відбили і продовжили витискати противника.

"Завдяки професійним та сміливим діям спецпризначенців ГУР росіяни у Кругляківці втратили більше взводу піхоти - загарбників знищено у ближніх боях", - йдеться в повідомленні.

Спецпризначенці змогли взяти російських окупантів у полон - отримано важливі розвідувальні дані. Зазначається, що поповнення обмінного фонду також допоможе повернути з московської неволі українських захисників.

"У підсумку операції ворога вибито з населеного пункту, шляхи пересування окупантів заміновано", - повідомляє ГУР.

Ситуація на фронті - що відомо

Як повідомляв УНІАН, українські захисники провели операцію в районі села Липці на півночі Харківщини, внаслідок якої було звільнено 400 гектарів лісового масиву. Боєць підрозділу активний дій Головного управління розвідки Міноборони України "Артан" із позивним "Маршал" розкрив подробиці того завдання.

За словами бійця, завданням його підрозділу були саме штурмові дії та збір інформації про противника. Це стосувалося і виявлення найслабших місць ворога. Під час штурму було залучено різну зброю.

Боєць ГУР зауважив, що ворог чинив супротив, і на позиціях були не щойно мобілізовані росіяни, а досвідчені солдати армії РФ. Зазначається, що під час проведення операції в тому лісі вдалося знищити та взяти в полон чимало окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: