Українські воїни мстять ворогам, які вбивали полонених, з'ясували журналісти / колаж УНІАН зі скріншоту та фото з t.me/zsu82odshbr

Страти українських військових у Курській області у жовтні не залишилися без відповіді - десантно-штурмові бригади Збройних сил України спеціально переслідували членів 155-ї ворожої бригади морської піхоти, яких звинуватили у звірствах, та мстили їм.

Українські 82-га і 95-та десантно-штурмові бригади, які займали позиції відповідно на південний схід і південний захід від позицій 155-ї бригади, влаштували засідку на морпіхів, пише Forbes.

"...українські війська ненавидять 155-ту бригаду морської піхоти більше, ніж більшість російських підрозділів. Російська бригада нібито обезголовила чотирьох українців у серпні та виставила відрубані голови на жердинах - це поведінка, що зазвичай асоціюється з ісламськими терористичними групами", - наголошується у матеріалі.

Відео дня

У жовтні на Курщині супротивникам вдалося прорватися до позицій українських операторів. За відомостями ЗМІ, окупанти їх роздягнули і вбили пострілами в голови.

14 жовтня 82-га окрема десантно-штурмова Буковинська бригада десантно-штурмових військ ЗСУ повідомила в Telegram, що її бійці на Курщині продовжують утилізувати російських морпіхів:

"Можна сказати, що цей процес українські десантники поставили на потік. Так, днями буковинські малинові берети влаштували засідку, в яку потрапили вбивці зі 155 окремої бригади морської піхоти тихоокеанського флоту, які систематично порушують військове право".

Десантники додали, що "полювання на потвор вийшло вдалим - живим із російських морпіхів-негідників не залишився ніхто".

Триває війна в Україні - важливі новини

У жовтні аналітики DeepState повідомили, що росіяни пішли в атаку біля населеного пункту Зелений Шлях Курської області і змогли захопити в полон українських операторів дронів та суміжників. За їхніми відомостями, противники розстріляли українських захисників.

Очільник Міністерства закордонних справ України Андрій Сибіга закликав видати ордери Міжнародного кримінального суду на арешт росіян, причетних до вбивств українських військовополонених.

Forbes писав, що страти українців під час повномасштабної війни напевно обернуться проти росіян - такі дії "майже напевно гарантують, що звірства, які вони чинять, зрештою торкнуться і їх самих".

Українська влада повідомляла, що від початку повномасштабного вторгнення росіяни стратили понад 100 українців, які потрапили у полон. Більшість наших земляків загинули від рук окупантів цього року.

Вас також можуть зацікавити новини: