За словами військових, дефіцит вибухівки для дронів є давньою проблемою в ЗСУ / колаж УНІАН, фото Сили безпілотних систем

Використання безпілотників на війні в Україні розвивається з неймовірною швидкістю. Щодня сотні дронів літають в небі над лінією фронту, виконуючи різні завдання. Водночас колишній командир батальйону БпЛА 3-ї окремої десантно-штурмової бригади Вадим Мазевич в інтерв'ю Newsweek під час "Ялтинської європейської стратегії" заявив, що українським військовим не вистачає вибухових речовин до FPV-дронів. 

За його словами, деякі українські оператори дронів почали збирати російські снаряди, які не розірвалися, щоб вилучити звідти вибухівку. Таке завдання є небезпечним, проте Мазевич наголосив, що українській армії "потрібні системи зв'язку для цих безпілотників, тому нам потрібні вибухові речовини".

Водночас командир підрозділу безпілотників 58-ї української бригади Сергій Варакін назвав це "досить давньою проблемою". Він зазначив, що українські бійці "канібалізували" боєприпаси, які не розірвалися, аби використовувати їх проти російських окупантів. 

Відео дня

"У нас вже давно не вистачає вибухівки. Це великий дефіцит, і нам потрібно багато вибухівки. Нам потрібна вона у великих обсягах", - підкреслив Варакін в інтерв'ю Newsweek.

За словами військового, наша країна може виробляти багато речей, адже українці є креативнішими за росіян. 

"Що нам потрібно, так це можливість виробляти, місце для цього виробництва і, звісно, фінансування", - сказав Варакін.

Водночас Мазевич зауважив, що фінансування дасть можливість розвивати різні концептуальні напрямки, а не лише виробничі. 

Використання дронів під час війни в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, українські дрони підірвали 2000 тонн боєприпасів на півдні Росії. Вибухи на складах викликали локальні землетруси, а також їх було видно з космосу. 

Водночас експерт із радіотехнологій "Флеш" Сергій Бескрестнов розповів, що росіяни почали оснащувати FPV-дронами свої розвідувальні безпілотники. За його словами, ця концепція для України була відома та теж розроблялася. 

Вас також можуть зацікавити новини: