Вікторія Рощина померла, будучи в російському полоні / facebook/@victoria.roschina

Журналістка Вікторія Рощина загинула в російському полоні під час етапування з Таганрога до Москви, повідомив керівник пресслужби координаційного штабу Петро Яценко в ефірі телемарафону.

Він також додав, що наразі невідомі обставини її загибелі.

Раніше про цю подію повідомляв голова парламентського комітету зі свободи слова Ярослав Юрчишин, проте незабаром його публікацію в Telegram було видалено.

Відео дня

Екскерівник пресцентру Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук на своїй сторінці у Facebook написав:

"Нещодавно в неї був день народження і я боявся їй щось писати, знаючи, що вона ймовірно перебуває в полоні росіян. Не хотів нашкодити... Я дуже добре її запам'ятав серед тисяч журналістів саме її сміливістю і жагою до професії журналіста. Тоді, навесні 2022 року вона приїхала просто з полону ФСБ, з Маріуполя. Тоді її "здали" місцеві. Але Віка знову поїхала. Востаннє".

Він додав, що таким чином окупанти "прибирають реальних свідків своїх злочинів у Маріуполі". І поділився знімком Рощиної в тому самому пальті, в якому вона їздила на інтерв'ю з головою Миколаївської ОДА Віталієм Кімом.

Представник ГУР Андрій Юсов у коментарі "Суспільному" повідомив, що Рощина була в списках на обмін полоненими. Крім того, "найближчим часом вона мала бути вдома":

"Її повернення було узгоджене і остання відома, яка відома, її етапували в "Лефортово" з метою підготовки повернення додому".

Зникнення журналістки Вікторії Рощиної

Як відомо, журналістка 27 липня 2023 року вирушила з України до Польщі та мала дістатися до окупованих територій на сході України через Росію через три дні.

Востаннє рідні розмовляли з нею 3 серпня того ж року. Тоді Рощина повідомила, що пройшла кілька днів прикордонних перевірок, однак не уточнила, де перебуває.

Заяву про зникнення журналістки подали в українські правоохоронні органи 12 серпня 2023 року. Крім того, рідні Рощиної зареєстрували офіційну справу про її зникнення в СБУ, Міністерстві реінтеграції та в Офісі омбудсмена 21 вересня.

Інші новини про українців у російському полоні

Раніше УНІАН повідомляв, що мама малюка з "Азовсталі" дочекалася чоловіка з полону. Це сталося через два з половиною роки. Чоловіка, як повідомляється, було важко впізнати.

Крім того, соліст Quest Pistols розповів про брата, який 2 роки в полоні в росіян. Виконавець заявив, що його брат не був військовим. Однак окупанти забрали його під час наступу на Харківську область.

Вас також можуть зацікавити новини: