Росіяни почали запускати свої БПЛА на більшій висоті / скриншот

Росіяни змінили тактику застосування "шахедів", запускаючи їх на більшій висоті. Таким чином вони намагаються обійти українські мобільні групи ППО. Таку думку в ефірі "Radio NV" висловив головний редактор Defense Express Олег Катков.

"Це означає, що їх стало можливо збивати, по-перше, з вертольотів. Вже є безліч відео, як це відбувається. По-друге, якщо ціль висотна – проти неї об'єктивно простіше працювати засобами РЕБ. Адже її видно з більшої дальності, радіогоризонт до неї значно більший", – сказав Катков.

У зв'язку з цим усім, говорить експерт, в статистиці Повітряних сил значно зросла кількість засобів БПЛА, які було посаджено РЕБами, а не збито. 

Відео дня

"Тому зараз можлива така ситуація. Причому вона співпала з тим, що Україна отримала F-16, які й мають виконувати роль ППО на перших етапах. І не лише шляхом збиття цілей. А й банально через те, що F-16 має доволі якісну радіолокаційну станцію, яка може визначати малорозмірні об'єкти на фоні землі. І вони можуть виконувати функції літака для виявлення цілей", – додав Катков. 

Російські ударні БПЛА: що відомо

У ніч на 16 жовтня російські окупанти запустили чергову велику партію ударних БПЛА. За даними Повітряних Сил, РФ застосувала для цього 136 "шахедів". З них 51 ворожий безпілотник вдалося збити засобами ППО і ще 60 дронів було локаційно втрачено під дією РЕБ.

Тим часом українські оператори БПЛА продовжують полювати на російські розвідувальні дрони. Так, в Нацгвардії заявили, що 11 бригада FPV-дроном зуміла вивезти з ладу два російські дрони - Zala і Ланцет.

Вас також можуть зацікавити новини: