'Першими дізнаються росіяни': у Зеленського зробили заяву про дозвіл на удари вглиб РФ

Про отриманий ЗСУ дозвіл бити західною далекобійною зброєю вглиб Росії першими дізнаються росіяни. Таку заяву зробив прес-секретар президента України Сергій Нікіфоров в ефірі телемарафону:

"Першими про дозвіл бити вглиб Росії дізнаються росіяни. А вже потім буде зроблено офіційне оголошення. Остаточного рішення для вас у мене зараз немає".

За словами Нікіфорова, президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до США провів переговори з усіма партнерами, від яких залежить це рішення.

Відео дня

"Хоча зараз немає однозначного дозволу, але є цей величезний тиск на партнерів з боку України. Ми сподіваємося, що партнери піддадуться", - додав він.

Удари вглиб Росії західною зброєю - актуальне

Нагадаємо, Гельсінкська комісія США у своєму новому звіті наполягає на тому, щоб Штати відмовилися від статус-кво після закінчення Холодної війни у своїх відносинах із Росією і назвали Москву "постійною" загрозою глобальній безпеці.

Пріоритетним напрямком стратегії цього звіту при цьому є забезпечення перемоги України в її оборонній війні проти Росії. У комісії закликають до "масованої" військової та гуманітарної допомоги Києву і до дозволу Збройним силам України наносити удари вглиб Росії за допомогою наданої США зброї,

Вас також можуть зацікавити новини: