Росія щодня застосовує проти України бойову авіацію / фото Міноборони РФ

Якщо Київ отримає дозвіл на нанесення ударів західними далекобійними ракетами вглиб Росії на 300 кілометрів, понад 80% російської бойової авіації не зможе виконувати бойові завдання в повітряному просторі України. Впевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Наступальні можливості піхоти без підтримки з повітря будуть підірвані на 30% від загального вогневого потенціалу, з урахуванням специфіки та ефективності", - заявив він.

Експерт наполягає, що твердження західних партнерів про те, що завдавати ударів по авіабазах Росії далекобійними ракетами безглуздо, тому що "вся авіація відведена", - це брехня.

Відео дня

"Протягом недавньої доби (без уточнення) російські авіаційні війська задіяли до півсотні бойових літаків і близько 20 ударних вертольотів. Було здійснено понад 70 скидів авіабомб, а також здійснено до 180 пусків некерованих авіаракет. Крім застосування фронтових бомбардувальників Су-34, як основних носіїв авіабомб, застосовувалися штурмовики Су-25, ударні вертольоти Ка-52 і Мі-24", - зазначив Коваленко.

За його словами, перебуваючи на авіаційних базах за межами 300-кілометрової зони, Су-25, Ка-52 і Мі-25 не змогли б виконувати свої бойові завдання по території України через обмежений радіус дії: "А тому, будь-які розмови про відведення цієї авіації з цієї зони - брехня! Брехня, яка щодня омивається кров'ю".

Удари по Росії західними ракетами - актуальне

Нагадаємо, як писав The Times, щойно відбудеться зміна в політиці Заходу щодо використання ракет великої дальності, Україна завдасть удару по російських авіабазах, складах боєприпасів та інших військових цілях, що загрожують її території.

За словами наукового співробітника Інституту вивчення війни, американського аналітичного центру Джорджа Барроса, крім авіації, яку РФ могла відвести від кордонів, є "сотні інших високоцінних об'єктів", які росіяни не можуть вивести із зони дії далекобійних ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: