Російські розвід-дрони "Орлан" / Міноборони РФ

Російські розвідувальні дрони передають зображення на дальності 150-200 км у реальному часі, завдяки чому росіяни бачать у конкретному місці можливі цілі для ураження, пояснив військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков, коментуючи нещодавні удари РФ по авіабазах у Миргороді та Полтаві.

"Ситуація, на жаль, досить класична, тобто ворог може вести розвідку дроном у режимі онлайн. Цей дрон висить над аеродромом і на дальності 150-200 км передає зображення. Таким чином противник знає, наприклад, що на цьому аеродромі в конкретному місці зараз стоїть літак на обслуговуванні", - розповів він в ефірі Еспресо.

Як зазначив експерт, хотілося б почути офіційний коментар ЗС ЗСУ з приводу цих ударів.

Відео дня

"Я впевнений у тому, що, коли Повітряні сили бачать ворожий розвідувальний дрон, то вони хочуть його збити, але щось відбувається якось інакше.... Коли говоримо про розвідувальний дрон, то йдеться про малопомітну ціль. У 2022 році Повітряні сили і взагалі ЗСУ активно знищують і "зали", і "орлани", тобто проблеми з виявленням навряд чи є критичними в цьому випадку", - додав Катков.

Нагадаємо, до цього військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявляв, що і "прильоти" російських ракет у Дніпрі 3 липня стали можливими завдяки розвідувальному дрону "Орлан-10", що здійснював корекцію атаки і був збитий занадто пізно.

Вас також можуть зацікавити новини: