Експерт розповів про наслідки удару по складах боєприпасів росін / Колаж УНИАН, фото ВМСУ, скриншот

Удари українських безпілотників по трьох складах боєприпасів у глибині російської території, завдали ворогу дуже великих втрат.

Про це сказав в етері Українського Радіо військовий оглядач Денис Попович. Він зазначив, що ці втрати не вплинуть відразу на наступ окупантів на фронті, але через три тижні вони відчують їх. До того ж знищені арсенали гальмують логістику ворога, він змушений переорієнтовувати залізницю, транспортні шляхи, а це теж збитки.

Був удар по 107-му арсеналу в Торопці, потім був удар по 23-му арсеналу теж у Тверській області. Також був удар по 719-й артилерійській базі в Тихорецьку. Аналітик зазначив, що багато хто припускав, що на 107-му арсеналі було знищено 750 тис. одиниць боєприпасів. "Це багато. Адже були оцінки, що Північна Корея надіслала від 3 до 5 млн одиниць боєприпасів, тож це четверта частина від 3 млн і це лише те, що було знищено на 107-му арсеналі. Якщо додати ще Тихорецьк та 23-й арсенал, то втрати дуже великі", - зазначив Попович. 

Відео дня

Він також додав, що знищені склади забезпечували деякі напрями і тепер росіянам доведеться шукати інші склади для цього. "Це переорієнтація залізниці, транспортних шляхів... Тому це суттєві втрати. Окрім того, удари ж на цьому не закінчаться", - сказав аналітик.

Крім того, за словами Поповича, знищені склади були стратегічними, тому наслідки можуть бути більш далекосяжні.

"... Через 2-3 тижні виникне питання, де брати боєприпаси, щоб постачати на фронт. Брали їх саме з тих складів, але тепер їх немає і росіянам потрібно буде вирішувати важливу задачу – звідки постачати тепер", - сказав Попович і додав, що знищення цих арсеналів має більш розгалужений, широкий ефект.

Удар по складу в Тверській області

У ніч на 18 вересня місто Торопець Тверської області атакували дрони, внаслідок чого був знищений військовий арсенал.

Згодом в РНБО України розповіли, що на ураженому складі ворог зберігав ракети до реактивної системи залпового вогню "Град".

Пізніше Defense Express повідомило, що у Тверській області знищили 60-70 сховищ з 30 тис. різних боєприпасів

Вас також можуть зацікавити новини: