ЗСУ вдарили по полігону з росіянами / колаж УНІАН, скріншоти

ЗСУ вшосте за вісім місяців успішно уразили групу російських окупантів під час навчань на полігоні. Як пише Forbes, йдеться про відкритий вогневий полігон у Запорізькій області на півдні України, а удар наносився ракетою M30/31 з РСЗВ HIMARS, начиненою 400 суббоєприпасами.

"Український розвідувальний безпілотник помітив близько 15 російських солдатів, які тренувалися, і передав координати підрозділам 27-ї ракетно-артилерійської бригади, єдиного підрозділу української армії, що експлуатує пускові установки високомобільних артилерійських ракетних систем американського виробництва", - йдеться в публікації.

Зазначається, що ракета влучила прямо в ціль, і кількість загиблих окупантів може виявитися катастрофічною для цільового підрозділу.

У Forbes акцентували, що російські війська регулярно проводять навчання на відкритому повітрі в межах досяжності найкращих американських ракет України, і ця ризикована практика відображає відсутність професіоналізму в російській армії.

"Ця динаміка працює і проти українців. Уся Україна перебуває в межах радіусу дії російських безпілотників і ракет... Але є набагато більше свідчень українських ударів по незахищених російських новобранцях, аніж свідоцтв російських ударів, - вказується в статті. - Можливо, винні недбайливі та недосвідчені російські командири. Але також можливо, що командирам просто байдуже, чи перебувають їхні стажери в небезпеці".

В Інституті з вивчення війни наголошували на "черствому нехтуванні життям власних солдатів Росії протягом усієї війни".

Удар по полігону з росіянами на півдні України - що повідомлялося

Нагадаємо, Сили оборони півдня України повідомили, що на одному з південних напрямків ЗСУ завдали удару по навчальному полігону, де тренувалися російські військові:

"На момент ураження на даній території перебувало близько двох десятків окупантів".

Вас також можуть зацікавити новини: