Удар по заводу "Кремній Ел" вплине на виробництво високоточного озброєння в РФ, заявив Вадим Кушніков / колаж УНІАН, скріншот

Атака дронів по підприємству "Кремні Ел" у Брянській області РФ є суттєвим ударом для Росії і вплине на виробництво високоточного озброєння. Таку думку висловив оглядач "Мілітарного" Вадим Кушніков.

"Це підприємство – це дуже цікава ціль для Сил оборони, оскільки воно є майже унікальним, чи не єдиним такого ґатунку виробництвом у Російській Федерації. Тобто це виробництво мікроелектроніки, виробництво обчислювальних компонентів, мікрочипів", – пояснив він в етері телеканалу "Київ24".

Експерт додав, що серед основних клієнтів цього виробництва – такі державні російські корпорації як НВО "Алмаз-Антей", яка відповідальна за розробку і виробництво майже всього спектру засобів протиповітряної оборони середнього та більшого радіусу дії.

Відео дня

Також продукцію "Кремній Ел" купує і державна корпорація "Ракетные технологии". Вона виготовляє тактичні крилаті ракети як Х-59, Х-69 та решту номенклатури – в тому числі, до таких виробів як Х-101/Х-555, якими Російська Федерація активно обстрілює територію України.

"Тобто вибування цього підприємства з ланцюжків поставки критичної номенклатури для високоточного виду озброєння – це дуже гарний результат для наших оборонців. Цей момент буде мати дуже відчутний вплив на поставки цього виду озброєння, в першу чергу – високоточного", – констатував  Кушніков. 

Удар по заводу "Кремній Ел"

Вночі 19 жовтня дрони атакували завод "Кремній Ел" у Брянській області РФ. Це вже четверта атака на підприємство, що є другим виробником електроніки в Росії. 

21 жовтня стало відомо, що після останньої атаки завод зупинив роботу. Керівництво підприємства заявило, що були атаковані виробничі та адміністративні корпуси заводу. Там "порушено енергопостачання, завдано шкоди об'єктам забезпечення спеценергетикою, перервано технологічні виробничі ланцюжки".

Вас також можуть зацікавити новини: