У поліції показали момент повторної атаки російського "Шахеда" по Сумах / колаж УНІАН, скріншоти

У суботу, 28 вересня 2024 року, російські терористи атакували Суми за допомогою ударного дрона типу "Шахед". Невдовзі ворог завдав повторного удару – за метри від служб, які ліквідували наслідки "прильоту".

Як розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, правоохоронці працювали на місці влучання з перших хвилин. І окупанти завдали повторного удару за лічені метри від рятувальників, поліції та медиків. 

"Сьогодні ворог атакував місто шахедами, що пошкодили лікарню, житлові будинки поряд, автівки. Травмовані люди. На жаль, є загиблі. Ми з перших хвилин працювали на місці влучання. Патрульні спільно із іншими службами виносили постраждалих громадян зі зруйнованої будівлі, надавали домедичну допомогу. Однак ворог підступно завдав повторного удару поруч із місцем проведення рятувально-пошукових робіт. Саме в декількох десятках метрів від поліцейських, рятувальників та медиків, які в цей час рятували життя цивільних людей", – написав він.

Білошицький наголосив, що ворог вкотре цинічно б'є по місцях, де працюють рятувальні служби.

"Очевидно, його мета – вбивство людей, які першими прибули на місце вибуху для надання допомоги", – додав він. 

кадр з відео

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції також поділився кадрами, на яких зафільмовано момент повторного удару окупаційних військ РФ по Сумах. 

Удар РФ по Сумах

Вранці 28 вересня російські окупанти вдарили "Шахедом" по лікарні в Сумах. Коли на місці вже працювали відповідні служби, ворог вдарив ще раз – противник спрямував ударний дрон просто на житловий сектор.

Станом на 20:00 місцева влада повідомляла, внаслідок ворожого авіаційного удару по місту Суми загинуло 10 людей. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 22 людини. 5 осіб перебувають у важкому стані. Загалом було госпіталізовано 15 людей. 

Вас також можуть зацікавити новини: