Експерт пояснив, чому сьогодні росіяни націлились на Старокостянтинів/ Колаж УНІАН, скріншоти

Є дві причини, чому росіяни зранку 7 жовтня атакували місто Старокостянтинів Хмельницької області, пояснив в ефірі "Radio NV" авіаційний експерт Валерій Романенко.

"По-перше, 7 бригада тактичної авіації з літаками Су-24, які є носіями ракет Storm Shadow. Загальновідома інформація. Крім того, коли проводилися міжнародні навчання в Україні спільно з повітряними силами США, вони проходили на двох аеродромах. Один – Миргород. А другий – Старокостянтинів. У росіян серйозна підозра, що F-16 базуються на Старокостянтинові. Тому приділяють посилену увагу цьому місту", – пояснив Романенко.

Він також не виключив варіант того, що причиною удару РФ по Старокостянтинову є заява міністра оборони Нідерландів про передачу Україні першої партії літаків F-16.

Відео дня

"Треба базуватися на офіційній інформації. Схоже на те, що базовим аеродромом для F-16 визначено Старокостянтинів. Хоча це лише моя думка, жодним чином не хочу це стверджувати. Але це цілком можливо. Оскільки це цілком придатний аеродром для цього. Хоча в регіоні є ще кілька старих аеродромів, які також могли б використовуватися для цього", – додав Романенко.

F-16 в Україні: що відомо

Напередодні під час візиту до України міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив про передачу Києву першої партії своїх винищувачів F-16. Яка саме кількість літаків була передана Україні – міністр не повідомив, однак додав, що найближчими місяцями Київ отримати від Амстердаму решту з 24 обіцяних винищувачів.

Тим часом журналісти Business Insider відзначили, що українські пілоти зіткнулися з багатьма проблемами після початку роботи з F-16. Зазначається, що вони пов'язані з коротким терміном навчання на винищувачах. 

Вас також можуть зацікавити новини: