Коваленко пояснив, чи відтермінує удар по складу в Торопці новий масований обстріл України / колаж УНІАН, скріншоти

Потужна атака дронів по складу боєприпасів у російському містечку Торопець Тверської області, ймовірно, не відтермінує новий масований удар РФ по Україні. Хоча ця операція може вплинути на обстріли балістикою.

Таку думку висловив в коментарі YouTube-каналу РБК-Україна військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Відповідаючи на запитання про те, чи мають українці час "перепочити" від великих обстрілів, експерт сказав: 

"Ні, не маємо. Оскільки якщо говорити про комбіновані удари, то вони завдаються не одним типом, вони не уніфіковані".

Коваленко зазначив, що на складі у Торопці росіяни зберігали північнокорейські балістичні ракети KN-23 та "Іскандери". І оскільки склад знищено, це може створити певну паузу в обстрілах балістикою.

Проте що стосується ударів ракетами Х-101, Х-555, "Калібр", Х-22/32, Х-47М2 "Кинжал", то ця можливість у росіян є. Ці ракети зберігаються у зовсім інших місцях. Крім того, у комбінованих атаках по Україні росіяни використовують і ударні дрони типу  "Шахед".

"Тому цей удар, якщо говорити про загрозу ракетного масового удару по території України, він може зменшити компонент балістичних ракет, але не загально всією комбінованою номенклатурою", – констатував Олександр Коваленко.

Удар по складу боєприпасів у Тверській області РФ

У ніч на 18 вересня місто Торопець Тверської області Росі атакували дрони, ймовірно. Сталося влучання у склад боєприпасів. Через значну пожежу та детонацію, влада РФ наказала частково евакуювати населення. 

Як розповіло джерело УНІАН у спецслужбі, російський склад знищили дрони Служби безпеки України, Головного управління розвідки та Сил спеціальних операцій.

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець повідомив, що йдеться про щонайменше 60-70 сховищ, де зберігалося до 30 тисяч різних боєприпасів

Вас також можуть зацікавити новини: