Храпчинський прокоментував удар по складу боєприпасів у Тверській області РФ / колаж УНІАН, скріншоти

У ніч проти 18 вересня в російському населеному пункті Торопець Тверської області було атаковано склад боєприпасів. І цей удар є одним із тих, що впливають на спроможності окупаційних військ РФ здійснювати масовані обстріли України, зазначив авіаексперт Анатолій Храпчинський.

"Поруч із кожним російським аеродромом є склад з озброєнням. Але жоден з них не такий важливий, як цей склад у Тверській області", – підкреслив він у коментарі виданню LIGA.net.

За словами експерта, атакований склад був одним із найближчих до території України великих складів РФ.

Відео дня

"Цей великий склад – це хаб, з якого продукція розподілялася по маленьких складах, як ті, які раніше ми знищили на окупованих територіях України", – додав Храпчинський.

Тепер же цей склад знищено. За деякими даними, детонація відбувається і в підземних сховищах, каже співрозмовник видання.

При цьому Храпчинський зазначив, що варто спостерігати і за ситуацією в Московській області – там теж може статися щось подібне.

"За Москвою є Арсенал 53 – там виробляють авіабомби і все, що з ними пов'язано. Тому варто очікувати підриву інших складів. Умовно – навколо Москви. Тому що там ще є те, що потрібно знищувати", – резюмував Анатолій Храпчинський.

Удар по складу в Торопці

Уночі 18 вересня в Торопці Тверської області РФ прогриміли потужні вибухи. Дрони атакували великий склад боєприпасів ворожої армії. Через удар на об'єкті виникла пожежа, після чого почалася детонація. Влада РФ почала евакуювати населення.

Згодом стало відомо, що на тому складі росіяни зберігали п'ять видів різних ракет. Про це розповіли в ЦПД РНБО. Зазначалося, що там перебували ракети для РСЗВ "Град", С-300 і С-400, а також вироблені балістичні ракети до "Іскандера". Крім цього, росіяни починали створювати запас ракет KN-23, отриманих від Північної Кореї.

Вас також можуть зацікавити новини: