Експерт вважає, що для удару не застосовувалися західні ракети / Колаж УНІАН, скріншот

Удар по складу із боєприпасами в Торопці виявився надзвичайно ефективним, і наразі лунають різні версії, чим саме його атакували, зокрема розглядається варіант західних ракет. Однак військовий оглядач з Ізраїлю Давид Шарп у коментарі 24 Каналу вважає таку версію такою, що не відповідає дійсності.

Шарп нагадав, що Україна раніше отримала касетний варіант ATACMS з дальністю ураження 165 кілометрів, за допомогою якого вдалося ефективно вдарити по аеродромах у Бердянську та в Луганській області. Однак у Торопці навряд чи трапилася схожа історія. За його словами, якби було відомо, що з першим ударом вдалося знищити бетонні укриття, тоді можна було б говорити про ракети.

Шарп зазначив, що багато боєприпасів на цьому складі перебували в примітивних укриттях або взагалі зовні, отже, для вибуху достатньо навіть незначного боєприпасу, який запустить ланцюгову реакцію, - і це цілком міг бути звичайний дрон.

Відео дня

"Припущу, що почалося все з ураження слабо укріплених ангарів. Це найбільш раціональна версія. Міг прилетіти і звичайний безпілотник, які часто по Росії запускають. Там 10-20 кілограмів вибухівки. Влучання в сховище. І до побачення", - підкреслив експерт.

Удар по складу в Торопці - останні новини

У ніч на 18 вересня місто Торопець Тверської області Росії атакували дрони, ймовірно. Сталося влучання у склад боєприпасів. Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець повідомив, що йдеться про щонайменше 60-70 сховищ, де зберігалося до 30 тисяч різних боєприпасів.

Згодом у мережі з'явилися супутникові знімки складу. На думку аналітиків, арсенал зруйнований на 70-90%. У кращому разі в росіян вийде врятувати 10-20% боєприпасів, що перебували на базі.

Вас також можуть зацікавити новини: