Операція ЗСУ на Курщині є ударом по репутації Володимира Путіна, вважає Девід Петреус / колаж з фото REUTERS та скріншоту

Курська операція Збройних сил України - "удар по репутації Путіна", російський диктатор навіть не хоче про це говорити.

Ватажок росіян "ніколи не звертає уваги на Курську область, це виявило слабкість його сил для всього світу", розповів колишній директор Центрального розвідуправління США, американський генерал Девід Петреус під час інтерв'ю "24 Каналу".

Співрозмовник зазначив, що українська сторона перекинула на Курщину чотири найкращі бригади, їх забезпечили, зокрема, логістикою, дронами, протиповітряною обороною.

Відео дня

"Усе це застало росіян зненацька, що несподівано в епоху всюдисущого стеження. ЗСУ продемонстрували, що російські сили оборони та інші місцеві силові структури дуже небоєздатні"

За його словами, відповідь з боку РФ зайняла забагато часу і була непослідовною. "Вони зараз намагаються стиснути українську зону контролю, щоб витіснити ЗСУ. Для цього вони наростили свої сили, які могли використовувати на передовій, зокрема, поблизу Покровська... Думаю, що операція ЗСУ в Курській області варта зусиль", - заявив відставний генерал.

У центрі уваги операція "Курськ" - новини сьогодні варто знати

Українські воїни на початку серпня увійшли на територію Курщини і станом на кінець місяця звільнили 100 населених пунктів. У цьому російському регіоні створено військову комендатуру.

У вересні президент Володимир Зеленський говорив, що курська операція показала деякі результати, зокрема, продемонструвала Глобальному Півдню, що у Путіна не все під контролем, як він сам стверджує, і деякі росіяни не могли не помітити, що диктатор не побіг захищати свою землю.

Вас також можуть зацікавити новини: