РФ тримала там щонайменше комплект системи протиповітряної оборони С-300 / фото "Крымсткий ветер"

В районі Азовського, що неподалік Джанкоя, був великий польовий склад росіян з артилерійськими боєприпасами, потім вони там тримали комплект системи С-300. Про це розповів військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі Еспресо, коментуючи інформацію в пабліках про учорашні вибухи в окупованому Криму.

"Було гучно в районі Джанкоя, точніше в районі Азовського, що неподалік нього. Свого часу там був великий польовий склад з артилерійськими боєприпасами. Потім там ворог тримав щонайменше комплект системи протиповітряної оборони С-300. І здається що саме туди і прилетіло. Наразі верифікованої інформації звідти немає", - зазначив Селезньов. 

За його словами, ворог останнім часом значно посилив заходи протидиверсійної та контррозвідувальної діяльності в Криму, а отже українськими партизанам вкрай важко верифікувати ті чи інші наслідки. Але те, що в Криму вчора було гучно, а сьогодні починають "волати" російські z-пабліки, говорить, що такі наслідки є і вони болючі для російської армії.

Відео дня

"Ключове - нащо це робиться. У такий спосіб українська армія системно та методично руйнує ворожий військовий потенціал, створює підгрунтя для масштабніших та більш ефективних заходів, спрямованих на знищення ворожого потенціалу в Криму та Севастополі", - підкреслив Селезньов.

Удар по Криму 21 вересня

Як повідомляв УНІАН, увечері в суботу, 21 вересня, в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи, росіяни при цьому заявляли про атаку ракетами ATACMS.

Вибухи, зокрема, чули в Севастополі, Сімферополі та Бахчисараї.

Військовий експерт, полковник в запасі Роман Світан сказав, що найімовірніше, ЗСУ використовують американські ракети ATACMS для ударів по російських військових об'єктах у тимчасово окупованому Криму. Він пояснив, що, поки Україні не надали дозвіл бити ракетами ATACMS по території Росії, оптимально їх використовувати саме по ворожих об'єктах у окупованому росіянами Криму.

Учора і сьогодні вранці місцеві кримські пабліки пишуть про прильот в районі Джанкоя, в результаті якого С-300 "перестало існувати". 

"А в районі Джанкоя, схоже, кудись прилетіло, було чути 4-5 потужних вибухів, без слідів у небі. Передплатники з Джанкойського району повідомляють, що дим здіймається в районі села Азовське.

А передплатники з Джанкоя бачать дим у напрямку села Переможне. Між Джанкоєм та Переможним, до речі, військовий аеродром, з вертольотами, літаками та ЗРК С-300/С-400", - написав зокрема ТГ-канал "Крымсткий ветер".

У Генштабі поки не підтвердили цей удар по Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: