Окупанти вдарили по аеродрому в Миргороды / фото Вікіпедія

Україна не може повністю захистити будь-який свій аеродром від російських ракет, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Мусієнко. 

"По-перше, нам не вистачає систем ППО. Це не таємниця. Тому президент України та керівництво на кожному міжнародному майданчику артикулює, що нам потрібно більше. По-друге, я побачив деякі панічні настрої, але ніхто не задався питанням, яким чином за два з половиною роки повномасштабного вторгнення Україна ще має літаки, які виконують бойові завдання. Вона їх якраз тому і має, що Повітряні сили та ЗСУ вживають заходів, щоб ці літаки берегти", – сказав Мусієнко.

Він також додав, що на аеродромі в Миргороді дійсно перебували літаки, але є питання до їхнього стану. 

Відео дня

"Не всі літаки, які там знаходилися – могли перебувати в робочому стані. Частина з них вже давно стала фондом запчастин. І ці літаки знаходилися для приманки ворога", – додав Мусієнко.

Він також прокоментував інформацію американських ЗМІ про наслідки удару по аеродрому в Миргороді та стосовно того, що РФ таким чином готується до передачі Україні літаків F-16.

"Смішно..., коли говорять, що Україна може розмістити в Миргороді F-16. Ніхто не буде розміщувати літаки в зоні, недалекій від фронту. Вони будуть розосереджуватися, передислоковуватися. Процес постачання F-16 буде синхронізований з передачею систем ППО. Це побажання Заходу, щоб вони не переживали, що з цими літаками щось може статися", – зазначив експерт.

Удар по аеродрому в Миргороді: що відомо

Напередодні в прокремлівських пабліках з'явилося відео атаки по аеродрому в Миргороді. Повідомлялося про удар ОТРК "Іскандер-М" із касетною бойовою частиною, унаслідок якого, як стверджувалося, було знищено та пошкоджено певну кількість літаків Су-27.

Пізніше Forbes оцінив наслідки удару по Миргороду. Зокрема, на думку журналістів, внаслідок атаки РФ знищила два українських Су-27. 

На думку журналістів Reuters, Росія збільшила кількість атак по українських аеродромах на тлі того, що в Українумають надійти західні винищувачі F-16.

Вас також можуть зацікавити новини: