Військовий назвав серйозну проблему української армії / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Російські окупанти просунулися в Донецькій області, оскільки у Збройних силах України серйозно не вистачає піхоти.

Про проблему української армії розповів військовий з Горлівського напрямку Євген Ієвлєв під час ефіру каналу "Еспресо":

"Без піхоти позиції не втримуються… Повірте, на тих рубежах, де ворог просунувся, спалено дуже багато техніки. Це серйозний удар для російської армії. Але ключове питання: якщо немає піхоти, то хто буде тримати рубежі?".

На його думку, через нестачу піхоти росіяни можуть все більше зсувати лінію фронту. Військовий вважає, що потрібно акцентувати увагу на мобілізації. "Усі кажуть, що росіяни зробили щось нове на фронті, що вони мали таку динаміку в Донецькій області, яку ми могли спостерігати з квітня після боїв за Авдіївку. Нічого надзвичайно нового там не було. Проблема полягає виключно в тому, що в нас дуже серйозна нестача піхоти", - підкреслив боєць.

Важливі новини України про війну - що повідомлялося про ситуацію на Донбасі

Російські загарбники вже тривалий час намагаються просуватися на сході України. Українські чиновники та експерти не раз заявляли, що супротивники хочуть взяти під свій контроль увесь Донбас.

Ворогам у Донецькій області вдалося захопити кілька населених пунктів. Зокрема, 30 вересня аналітик BILD Юліан Рьопке написав, що росіяни окупували села Крутий Яр та Красний Яр. Пізніше з'явилася інформація, що ЗСУ вийшли з міста Вугледар.

Вас також можуть зацікавити новини: