Військовий розповів, яка ситуація з мишами на фронті цього року / фото УНІАН

Минулого року українські військові потерпали від нашестя мишей на фронті. Цього ж року ситуація дещо змінилася

"Порівняно з минулим роком кількість мишей значно скоротилася. Я пам'ятаю, як було минулого року, коли жоден кіт не рятував від мишей. Коли заводиш кота, він лежить побитий і йому вже нічого не хочеться. Там реально не рятувало абсолютно нічого, при цьому миші гризли всі дроти, обожнювали ізоляційну стрічку, яку згризали просто під "нуль". Страждали "старлінки", страждало все", - розповів командир екіпажу безпілотних авіакомплексів "Кара небесна" 4-ї бригади оперативного призначення "Рубіж" Нацгвардії Андрій Отченаш в інтерв'ю Українському радіо.

Він зазначив, що миші кусали за пальці, прогризали термобілизну й кусали за живіт.

Відео дня

"Бувало таке, що ми виловлювали за день по 40-50 мишей вдень і їхня кількість не зменшувалася. Минає пів години-година і знову нашестя мишей. Дійшло до того, що ми просто лежали на саморобному ліжку в бліндажі, а в мене на животі дві миші просто билися, не знаю за що. Я піднімаю голову, дивлюся, але нічого не роблю. "Ай, займайтеся, хлопці, головне - мене не чіпайте, дайте поспати". Їх було дуже багато", - згадує військовий.

За його словами, порівняно з минулим роком кількість мишей зараз значно скоротилася.

Миші на фронті - останні новини

Через навалу щурів і мишей на фронті солдати розпочали "мобілізацію" котів. З'явилося багато відеороликів, у яких українські бійці показують, як в окопах розбігаються гризуни і навіть змії. Вони заважають спати, а також гризуть усе, що трапляється на їхньому шляху.

Науковий співробітник Національного музею історії України Ігор Загороднюк наголосив, що нашестя мишей і щурів значною мірою є наслідком війни, яка створила для гризунів надзвичайно сприятливі умови розмноження.

Вас також можуть зацікавити новини: