Світан припустив, що могло бути ціллю нової атаки по Криму / колаж УНІАН, фото "Кримський вітер", скріншот

Вдень у понеділок, 1 липня 2024 року, в тимчасово окупованому Криму лунали гучні вибухи. У небі було видно стовпи чорного диму.

Офіційної інформації від українських військових щодо наслідків атаки по Криму ще немає. Водночас військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан в ефірі "24 каналу" припустив, що ціллю удару могли бути пускові установки "Шахедів", оскільки вибухи лунали в районі, який окупанти часто використовують для запусків дронів. 

Експерт додав, що поруч з Балаклавськими бухтами розташовані російські підводні човни. Також в районі Балаклави базуються ворожі розрахунки для пусків "Шахедів".

"Це якраз одне з наших основних завдань. Тобто знищення цих пускових установок. Я думаю, що якраз по них був завданий удар", – сказав Світан. 

"Бавовна" в Криму 1 липня

В понеділок, 1 липня, в окупованому Криму було чути гучні вибухи. Телеграм-канал "Кримський вітер" повідомляв, що "прилетіло" у Балаклаві. Один із вибухів на півострові потрапив на відео – на кадрах видно стовпи чорного диму і полумʼя. 

Згодом повідомлялося про два імовірних місця, куди могло "прилетіти". Одне з них – район височини Гірна в Балаклаві, друге – Караньське плато та висоти Кая-Баш у Балаклаві. 

"Як нам вдалося з'ясувати, вибух та пожежа були у військовій частині поряд із селом Флотське (Карань) у Балаклаві. На даний момент пожежа загашена, а що саме вибухнуло, поки що невідомо", – повідомив "Кримський вітер" пізніше.

 

Біля 21:40 зʼявилася інформація, що моніторингова група "Кримського вітру" на основі аналізу фото та відеоматеріалів з'ясувала, що "прилетіло до російської ракетної частини біля села Флотське у Балаклаві". 

Вас також можуть зацікавити новини: