Володимир Зеленський повідомив, що через ворожий удар у Дніпрі загинули п’ять осіб / скріншот

Президент України Володимир Зеленський відреагував на здійснений сьогодні російськими загарбниками терористичний обстріл Дніпра.

Про це глава держави повідомив у Telegram. "Дніпро. Знову терористичні удари росіян проти нашого міста. Станом на зараз відомо про п’ятьох загиблих. Мої співчуття рідним та близьким. 34 людини постраждали, серед них дитина", - повідомив Зеленський.

Президент додав, що на місці залучені всі необхідні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій, і, зокрема, рятувальники допомагають усім, хто постраждав.

"Цей російський терор можуть зупинити тільки дві речі - сучасні системи ППО та далекобійність нашої зброї. Світ може захистити життя, і для цього потрібна рішучість лідерів. Рішучість, яка може і мусить зробити знов нормою убезпечення від терору", - наголосив Зеленський.

У Міністерстві охорони здоров’я показали фото, як виглядає після нанесеного російськими терористами удару лікарня у Дніпрі. "Попри те, що вибуховою хвилею потрощило майже всі вікна та двері, медзаклад продовжує роботу. Медпрацівники залишилися на місцях та надають допомогу постраждалим від атаки на місто. На щастя, без постраждалих серед медперсоналу лікарні та пацієнтів", - зазначили у відомстві.

Стали відомі нові деталі ворожого удару по Дніпру / фото t.me/mozofficial

При цьому інформували про 39 поранених, серед яких дитина, та 5 загиблих від атаки по місту. У повідомленні відомства зауважувалось, що постраждалі продовжують надходити, цифри уточнюються.

Своєю чергою, очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак трохи пізніше, близько 15.30, повідомив, що кількість постраждалих зросла до 47 людей.

Важливі новини України про війну - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, у Повітряних силах ЗСУ поінформували, що сьогодні вранці ворог атакував Дніпропетровщину трьома крилатими ракетами наземного базування "Іскандер-К", чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59 та п’ятьма ударними БпЛА типу Shahed.

Силами ППО збито 11 повітряних цілей: крилату ракету "Іскандер-К", 4 керовані авіаційні ракети Х-59, 5 ударних БПЛА Shahed-131/136 та один БПЛА ОТР "Орлан-10".

У цьому зв'язку, у Дніпрі пролунали вибухи. Внаслідок атаки пошкоджено один з торговельних центрів. Також поблизу одного із медзакладів сталася пожежа. В одному з приміщень спостерігалося задимлення. Окрім ТЦ, пошкоджені магазини, розташовані неподалік від епіцентру вибуху. Раніше було відомо про чотирьох загиблих. Ще 27 українців постраждало. 

Вас також можуть зацікавити новини: