Можливий новий російський обстріл / Міноборони Російської Федерації / Facebook

Після тривалої перерви російські загарбники вивели у Чорне море велику кількість ракетоносіїв - загальний залп становить близько півсотні ракет типу "Калібр". 

Про загрозу з моря у своєму Telegram-каналі повідомив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук. "У Чорному морі 7 ракетоносіїв, загальний залп 48 "Калібрів"", - написав він.

Це як надводні кораблі, так й підводні човни, проєкту "Варшав’янка". Братчук закликав українців зарядити гаджети на випадок, якщо окупанти завдадуть нового масованого удару по енергетичній інфраструктурі країни.

Відео дня

Загроза з моря

Як повідомляв УНІАН, раніше російська армія виводила у Чорне море рекордну кількість ракетоносіїв - всі сім, які перебувають на плаву, - у вересні цього року.   

Тоді в акваторії помітили 16 російських кораблів, з яких сім - носії "Калібрів" загальним залпом до 48 ракет. Зазначалося, що це майже всі ракетоносії Чорноморського флоту.

Нагадаємо, вранці на чергуванні у Чорному морі були дві російських підводних човни, загальний залп дорівнював восьми. Екс-заступник начальника штабу Військово-морських сил Андрій Риженко каже, що припинити дію цих ракет допоже перекриття постачання чипів до Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: