Олександр Бородін розповів про "хребет" українського війська / колаж з фото facebook/lexbooo та УНІАН

Продовжується війна в Україні, і спікер Третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін повідомив, що "хребтом" війська є сержантська ланка.

В українській армії пріоритетом є життя людини, тож сержанти є вкрай важливими, оскільки, зокрема, вони займаються підготовкою бійців і керують ними на передовій, розповів прессекретар 3 ОШБр під час ефіру "Українського Радіо".

"Треба розуміти, що ми вбудовуємо сержантську ланку, вона вкрай важлива, тому що сержантська ланка - це взагалі хребет війська… Від сержантів дуже залежить, наскільки вони (бійці, - Ред.) підготовлені. Це все пряма кореляція того, наскільки бійці виживають, не "300-тяться" тощо", - сказав співбесідник.

Відео дня

За словами Бородін, у росіян немає мети берегти свою живу силу. "У них мета - це максимально експлуатувати те, що у них є", - додав спікер бригади. Він також розповів, що більша частина ворожих піхотинців - це переважно мобілізовані.

"Хоча на певних напрямках, де вони відчувають, на їхній погляд, слабкість, вони інколи використовують контрактників, спеців тощо. Але ті, хто здаються в полон, це здебільшого мобілізовані. Так, дуже складно наразі брати в полон, тому що дрони літають, і ворог все бачить…", - поділився прессекретар.

Важливі новини України про війну - що вже повідомлялося 

Низка експертів раніше не раз говорили, що командування РФ не береже свою живу силу та використовує військових як "гарматне м'ясо". Росія вже зазнала величезних втрат на українській землі з початку повномасштабного вторгнення. Загальні втрати ворога на 18 вересня 2024 року становлять приблизно 637 тисяч 010 супротивників.

Наприкінці липня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що втрати російської сторони у війні втричі перевищують українські, а на деяких напрямках це співвідношення навіть більше.

Вас також можуть зацікавити новини: