Цієї ночі прилетіло одразу по трьом військовим об'єктам Росії / колаж УНІАН, кадри з відео

Дрони СБУ успішно відпрацювали вночі по двох військових об‘єктах РФ: по складах з ракетами "Іскандер" у Тверській області та аеродрому Шайковка у Калузькій області. Про це УНІАН повідомили джерела у Службі безпеки України.

Так, вночі СБУ та ЗСУ разом відпрацювали по арсеналу РФ у Краснодарському краї, а потім СБУ "самостійно" відпрацювала по ще одному арсеналу - у Тверській області та аеродрому Шайковка у Калузькій області.

"Цієї ночі дрони СБУ організували "бавовну" на 23-му арсеналі головного артилерійського управління Міноборони РФ біля н.п. Октябрський Тверської області. Там зберігалося артилерійське та ракетне озброєння для оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" та тактичних ракетних комплексів "Точка-У". Після прильотів дронів на складі розпочалася детонація, фіксується п’ять осередків пожеж", - зазначило джерело.

Також дрони СБУ уразили інфраструктуру військового аеродрому Шайковка, де дислокуються літаки стратегічної авіації ТУ-22М, які регулярно обстрілюють Україну. 

"СБУ разом з усіма Силами оборони України системно зменшує ракетно-артилерійський потенціал ворога. Цього тижня ми вже висадили в повітря великий арсенал в Торопці Тверської області. Сьогодні прийшла черга наступного за розмірами складу - одного із важливих логістичних пунктів ворога, де зберігалися боєприпаси для ударів по Україні. Сезон "падіння уламків" - в самому розпалі", - зазначило поінформоване джерело в СБУ.

Нічна атака дронів по Росії

Як повідомляв УНІАН, сьогодні зранку у російських пабліках з’явилась інформація про потужні вибухи в Тихорецькому районі Краснодарського краю, в районі складів боєприпасів. Про вибухи заявили і в Тверській області в районі 23-го арсеналу. У Міноборони РФ заявили, що "перехопили" українські БПЛА.

Згодом Генеральний штаб ЗСУ підтвердив атаку Сил оборони України на два військові об’єкти в РФ уночі 21 вересня. Повідомлялось, що завдано ударів по арсеналу "Тихорецьк" у Краснодарському краї, який входить до трійки найбільших баз зберігання боєприпасів окупантів і є одним з ключових у логістичній системі російських військ. За наявною інформацією, у момент удару на території арсеналу перебував черговий ешелон, який доправив щонайменше 2 тисячі тонн боєприпасів, зокрема й із КНДР. 

Окрім того, інформував Генштаб, СБУ завдала удару по 23-му арсеналу Головного артилерійського управління Міністерства оборони Рф неподалік населеного пункту Октябрський Тверської області.

У повідомленні зазначалось, що фіксуються пожежа та детонація в районах обох військових арсеналів.

Вас також можуть зацікавити новини: