Сергій Братчук висловився про ситуацію біля Вугледара / колаж УНІАН зі скріншотів

Ворог накопичив вирішальну кількість техніки та людей в районі міста Вугледар (Донецька область), тому українцям треба бути готовими до того, що наші бійці відійдуть з міста.

Про це сказав речник УДА "Південь" Сергій Братчук в ефірі "Ранок.LIVE". На його думку, нам "треба бути готовими до втрати Вугледара". Братчук зазначив, що на сьогодні українські сили виконують два завдання у цій війні: перше - це максимальне "сточення" ворожого ресурсу і друге - найголовніше - це збереження життів наших бійців.

"Росіяни задіяли принцип випаленої землі у Вугледарі. Штурмові групи ворога заходять вже на повні руїни і намагаються там закріпитися. КАБи сьогодні допомагають ворогу, і ми це відзначаємо. По-друге, ворог атакує як мінімум з трьох напрямків. Саме флангові удари вони сьогодні застосовують. І на цій ділянці фронту ворог накопичив вирішальну для цього моменту битви кількість особового складу, кількість техніки", - розповів Братчук.

Відео дня

За його словами, наша техніка, наші бійці "технологічно" кращі, але немає тієї кількості зброї, боєприпасів, які б дозволили протистояти цій армаді ворога:

"Тому якщо мова буде йти про відхід на відповідні позиції, то це, думаю, буде абсолютно вірно. Ми маємо зберегти людей. Нам ще готуватися до стратегічної наступальної операції, яка обов’язково буде".

За його словами, ворог максимально все застосовує для досягнення мети.

"І про авіаційну компоненту говоримо, тому що це, дійсно, прокладає шлях ворожій піхоті. І для того, щоб зберегти людей, треба буде відходити. Як би це важко на сьогодні не було констатувати. Тимчасова втрата території не компенсує, якщо ми будемо триматися до останнього бійця, наших хлопців, їхні життя. Тому якщо таке рішення буде прийнято з огляду на ситуацію, то треба подякувати 72-й бригаді Чорних запорожців за те, що вони 2,5 роки спалювали там ворога. Треба виходити з тих реалій, які є", - сказав Братчук.

У центрі уваги Вугледар - новини, які вже опубліковано

Як повідомляв УНІАН, аналітик Forbes Девід Акс стверджує, що українські війська почали відступ з Вугледара на Донеччині. За його словами, штурм міста в середу вранці, на відміну від багатьох попередніх штурмів, схоже, увінчався успіхом. В українській аналітичній групі Frontelligence Insight зазначають, що ситуація у Вугледарі критична, і це, найімовірніше, останні етапи його оборони.

Раніше американські аналітики інформували, що росіяни намагаються взяти Вугледар в оточення. Однією з причин експерти називають відмову від ротації 72 ОМБр, яка вже близько двох років обороняє місто і його околиці. Експерти вважають, що захоплення Вугледара навряд чи кардинально змінить хід наступальних операцій у Донецькій області.

Вас також можуть зацікавити новини: