Окупанти фактично взяли під вогневий контроль трасу Борова - Куп'янськ-Вузловий - Куп’янськ / фото wikimedia.org

Головна логістична дорога на Харківщині - траса Борова - Куп'янськ-Вузловий- Куп’янськ вже фактично під вогневим контролем росіян. Про це сказав військовослужбовець 77-ї бригади ЗСУ Віктор Петрович в ефірі Київ24, коментуючи повідомлення DeepState про погіршення ситуації в районі населеного пункту Піщане та рух противника в  сторону дороги Борова- Куп'янськ-Вузловий - Куп’янськ.

"Є загроза на цьому напрямку, можливо, з точки зору логістики. Ворог до цього шляху намагається прорватися. Насправді доволі складна ситуація, тому що фактично цей шлях вже під вогневим контролем. Але, тим не менше, намагаємось, незважаючи на чисельну перевагу ворога, не давати йому зробити якихось значних просувань", - прокоментував ситуацію військовий. 

Ситуація на напрямку, за його словами, циклічно-активна вже тривалий час. Тобто немає такого, щоб вона послаблялась. Є значна перевага ворога по чисельності. У тому числі сюди кинули і "вагнерівців".

Відео дня

"Тіло одного з них було виявлено. Він з цим шевроном якраз лежав на полі бою. І добре було видно цей шеврон ЧВК "Вагнер", - сказав Петрович. 

"Щоб ви розуміли втрати ворога більш ніж на порядок вище ніж у нас. І вони все одно продовжують тиснути", - зазначив він.

За інформацією військового, періодично наші оборонці тут відбивають позиції у ворога. 

"Коли ворог зайняв якусь позицію, поки не закріпився, поки не налагодив логістику, його набагато легше вибити, ніж коли налагодить логістику, буде підвоз БК, ротації. На цьому етапі його швидко можна уразити тими ж FPV-дронами. Дуже ефективно просто закидати цими дронами, поки не підтягли туди РЕБ. Тому так, є певні штурмові дії (з боку сил оборони), не масовані, але в певних операціях вони присутні", - сказав Петрович.

Що відомо про ситуацію на Куп’янщині

22 вересня аналітики DeepState заявили, що обстановка в районі н.п. Піщане продовжує погіршуватися. Зазначалось, що триває рух противника в сторону автошляху Борова-Куп'янськ Вузловий-Куп'янськ, який є основним логістичним шляхом в тому районі. Однак Сили Оборони докладають зусиль, щоб зупинити ворога, зокрема, постійно йде робота з допомогою дронів. 

Аналітики зазначили, що росіяни штурмують наявними силами і є перспективи їх вичерпання. Але якщо вони підтягнуть туди резерви, то наявний ресурс дасть їм змогу розвивати свій успіх і загрожує обриву логістики, що стане дуже поганим наслідком.

Вас також можуть зацікавити новини: