Дикий розповів про проблеми росіян на Курщині / колаж УНІАН / фото t.me/mod_russia, скриншот

Курське угруповування росіян повністю забезпечувалося боєприпасами зі складу у Торопці Тверської області, який напередодні уразили Сили оборони України. 

Про це в ефірі "Radio NV" повідомив військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий. "В них виникне дуже гострий дефіцит боєприпасів у найближчі кілька днів, оскільки не кожного дня возять з великого арсеналу. Створюються проміжні склади, польові запаси. Але вони на тиждень, наприклад. А далі треба знову поповнювати. Це найбільший арсенал в усій європейській частині РФ. Пара співставним за розміром є лише далеко за Уралом", – сказав Дикий.

Він також нагадав, що на складі до удару знаходилося до 30 тис. різних  боєприпасів. За словами Дикого, зупинити вогонь на складах вже не вдасться, оскільки "такі пожежі не гасяться". 

Відео дня

"З того, що напряму стосується фронту, там у першу чергу були ракети до "Градів" у дуже великій кількості – це 122 калібр. Тому "Гради" на Курщині зараз швидше за все замовкнуть. За інформацією ГУР там були також у великій кількості ракети до С-300 і в якійсь кількості оригінали ракети до "Іскандерів" і ледь не всі передані росіянам корейські копії цих ракет", – додав Дикий.

Удар по складу в Торопці: що відомо

У ніч на 18 вересня безпілотники ЗСУ ударили по складу з боєприпасами в місті Торопці Тверської області. За даними експертів з Defense Express під удар потрапили щонайменше 60-70 сховищ, де зберігалося до 30 тис. різних боєприпасів. Також експерти видання припускають, що українські оборонці могли вдарити по Торопцю, застосувавши "дуже значну" кількість реактивних дронів, або ж атакували склад потужнішим зразком вітчизняного ракетного озброєння, наприклад, модернізований "Нептун".

Вас також можуть зацікавити новини: