Сили оборони України вразили основну базу РФ для боєприпасів із КНДР / колаж УНІАН, скріншот, фото "Схеми"

Опубліковано супутникові знімки наслідків нічного удару БПЛА по російському складу з північнокорейськими боєприпасами в Тихорецькому районі Краснодарського краю. Фото із супутника Sentinel-2 за 21 вересня, доступні на платформі EO Browser, оприлюднили "Схеми".

"На знімках видно наслідки нічної атаки на російський склад боєприпасів - там триває пожежа. Цей військовий об'єкт розташований на північ від селища Кам'яний Тихорецького району, розташованого в Краснодарському краї Росії. На супутниковому знімку також видно, що пожежа триває і біля військового аеродрому міста Тихорецьк, що розташований недалеко від боєприпасів", - ідеться в повідомленні.

Вказується, що, згідно з доповіддю аналітиків CSIS, у жовтні 2023 року Білий дім підтвердив, що саме ця російська база - основна в РФ для зберігання північнокорейських боєприпасів.

Відео дня
Сили оборони України вразили основну базу РФ для боєприпасів із КНДР / фото "Схеми"

"На карті OpenStreetMap ці склади позначені як військова частина №57229-41. У російських відкритих джерелах є згадки про приналежність цього підрозділу до центру матеріально-технічного забезпечення Південного військового округу РФ. Згідно з дослідженням вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), цей склад також називають 719 базою артилерійських боєприпасів. У лютому 2024 року CSIS повідомили, що за останній рік на цій базі спостерігається підвищена активність і помітне її збільшення", - пишуть "Схеми".

Російська влада повідомляє, що на розмінування околиць військового складу після удару 21 вересня знадобиться два дні.

Удари по військових об'єктах РФ 21 вересня

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, вночі 21 вересня Сили оборони України завдали ударів по арсеналу "Тихорецьк" у Краснодарському краї та по 23-му арсеналу Головного артилерійського управління Міноборони РФ у Тверській області, неподалік від населеного пункту Октябрський. Зазначалося, що в момент удару на території арсеналу "Тихорєцьк" знаходився черговий ешелон, який доставив щонайменше 2 тисячі тонн боєприпасів, у тому числі і з КНДР.

Пізніше джерела УНІАН повідомили, що дрони СБУ успішно відпрацювали вночі по двох військових об'єктах РФ: по складах із ракетами "Іскандер" у Тверській області та аеродрому Шайківка в Калузькій області.

Вас також можуть зацікавити новини: